Comisia Europeană cere Guvernului României să le ramburseze cetățenilor taxa auto integral - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

Comisia Europeană cere Guvernului României să le ramburseze cetățenilor taxa auto integral

de Claudiu Zamfir Joi, 17 mai 2018, 13:38
- a A+
Imagine
​Comisia Europeană amenință autoritățile române cu sanțiuni, într-o procedură de infringement, pentru a le determina să le ramburseze integral cetățenilor taxa auto.Executivul comunitar a decis joi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere "pentru că nu asigură rambursarea integrală și imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziționate din alte state membre" - a informat CE, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Comisia Europeană acuză că normele românești aplicabile restituirii taxelor "nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenței și efectivității" și ar încălca astfel legislația UE, mai exact articolul 110 din Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene.

Dacă autoritățile române nu iau măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat Guvernului, încă un pas în procedura precontencioasă de infringement. Dacă executivul comunitar consideră că România încalcă mai departe dreptul UE, poate trimite statul român în fața Curții de Justiție a UE. În urma unui eventual proces, statul membru poate fi achitat sau poate fi condamnat, caz în care va fi obligat la plata unor amenzi europeni consistente până se supune legilor europene.
2759 de afisari


nu esti deacord...
Philipe [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 14:39
+3/3
Nu esti deacord pentru ca nu stii despre ce vorbesti. Sa zicem ca esti un norocos ca ai primit banii in 2 luni dupa formularea cererii. Eu am platit taxa in 2012, am dat statul in judecata pentru recuperarea taxei si am castifgat procesul dupe un recurs facut de ANAF, prin 2015 desi ei stiau ca e ilegal ce fac, au preferat sa traga de timp 2 ani de zile cu recursuri pe la Curtea de Apel. Apoi dupa castigarea procesului a intervenit ordonanta data de Ponta in care se returnau banii in 5 transe anuale in loc sa se returneze integral (ca doar asa au fost platiti, integral, nu?), Apoi dupa ce am primit 2 din cele 5 transe (in 2015 si 2016), s-a suspendat ordonanta lui Ponta si nu am mai vazut vreun ban nici in ziua de azi. Despre asta e vorba mai Matrixe, intelegi acum?
Nu sunt de acord
Matrix8086 [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 13:56
+1/5
Nu inteleg ce nu le convine celor de la CE.

Eu am platit taxa in 2007, am depus in februarie 2018 actele la ANAF ca sa imi fie restituita si la inceputul lui mai 2018 mi-a fost restituita taxa cu penalitati, dobanzi si toate cele, suma fiind aproape dubla fata de cat am platit in 2007.

Deci de aceasta data, nu inteleg ce nu le convine ...
inca 4 comentarii comenteaza