Atac al armatei israeliene în Fâșia Gaza. Raidul aerian vizează mișcarea Hamas - Hotnews Mobile
1 € 4,7538 1 USD 4,1988marţi 26 mar 2019

Atac al armatei israeliene în Fâșia Gaza. Raidul aerian vizează mișcarea Hamas

de Redactia Joi, 17 mai 2018, 9:52
- a A+
Imagine
Armata israeliană a întreprins în noaptea de miercuri spre joi un raid aerian împotriva infrastructurilor Hamas în Fâşia Gaza, a anunţat instituţia într-un comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres.Acest atac survine ca represalii la tiruri împotriva soldaţilor săi şi asupra oraşului israelian Sderot, potrivit aceleiaşi surse.

"Armata a vizat ţinte ale mişcării teroriste Hamas în nordul Fâşiei Gaza, în special infrastructuri teroriste şi ateliere pentru fabricarea de arme", se spune în comunicat.

Două tancuri israeliene au atacat miercuri mai multe poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la tiruri de arme de foc. O casă din oraşul Sderot a fost avariată miercuri de tiruri cu mitraliere grele provenind din Gaza, fără a provoca răniţi, a informat poliţia.

Acest raid are loc după săptămâni de manifestaţii în masă şi confruntări sângeroase la bariera ce separă Gaza de Israel, care au culminat luni cu uciderea a 60 de palestinieni de către soldaţi israelieni.

De o lună şi jumătate, mii şi uneori zeci de mii de locuitori din Gaza manifestează împotriva blocadei israeliene şi pentru dreptul palestinienilor de a reveni pe pământurile lor de unde au fugit sau au fost alungaţi după înfiinţarea statului Israel, în 1948, scrie AFP.

Din 2008, Israelul a purtat trei războaie împotriva Hamas în Gaza.
1069 de afisari


Manipulezi, Abu Daud.
A.Corneliu [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 21:46
+2/2
Acolo nu scrie asa ceva.
Scrie numai ca puteau sa fie mai putine victime.
Adica in loc de 50 de teroristi, de exemplu, sa se fi lichidat numai 30.
Pentru ca printre cei care incercau sa taie granita si sa navaleasca in Israel nu se afla niciun "demonstrant pasnic".
Adica...
A.Corneliu [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 21:47
+1/1
Adica infrastructuri ale teroristilor Hamas: depozite de armament, puncte de comanda, tunele pentru uz terorist si alte lucruri nevinovate din astea.
inca 5 comentarii comenteaza