Suporterii englezi, avertizați de poliție înainte de Mondialul din Rusia: "Arborarea steagurilor în locurile publice poate fi considerat un gest imperialist" - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

Suporterii englezi, avertizați de poliție înainte de Mondialul din Rusia: "Arborarea steagurilor în locurile publice poate fi considerat un gest imperialist"

de Diana Ene Miercuri, 16 mai 2018, 16:08
- a A+
Imagine
​Suporterii englezi care vor merge la Campionatul Mondial din Rusia au fost avertizați, miercuri, de autoritățile britanice să nu arboreze drapelul național în locurile publice, pentru că ar putea fi interpretat ca un gest imperialist și ostil. Competiția din Rusia se va desfășura în perioada 14 iunie-15 iulie, Anglia urmând să debuteze împotriva Tunisiei, la Volgograd, pe 18 iunie."Cred că fanii ar trebui să fie foarte atenți cu steagurile. Steagul Angliei poate fi interpretat ca imperialist și poate provoca ostilitate", a declarat Mark Roberts, onsilierul-șef adjunct care va coordona operațiunile poliției britanice la turneul final din Rusia. "Îndemnăm oamenii să fie prudenți atunci când vine vorba de arborarea steagurilor sau de fluturarea lor în public".

"Am văzut deja suporteri englezi cântând despre Gibraltar în Spania sau cântând despre războiul mondial la Dortmund. Nu pot să subliniez cât de stupid ar fi să facă acest lucru și în Rusia.

Acei suporteri care ar putea bea prea mult și care ar adopta un comportament antisocial sunt principala mea preocupare pentru acest turneu, pentru că ar putea să nu fie bine primiți la nivel local și să provoace un răspuns ostil.

Suporterii trebuie să acționeze cu respect, trebuie să fie oaspeți buni, să încerce să lege prietenii și nu să se angajeze în ceva care este antagonist prin natura sa și care ar putea provoca ceea ce ei consideră a fi un răspuns disproporționat, punându-se în pericol", a mai spus Mark Roberts.

În timpul Euro 2016, huliganii ruși au atacat fanii englezi în Marsilia, apoi au postat fotografii cu zeci de steaguri engleze "capturate".

În total, 91 de fani englezi au interdicție pe stadioane din cauza violențelor care au avut loc în Franța. Alte 35 de persoane sunt în curs de investigare și ar putea fi interzise la Cupa Mondială, din cauza incidentelor din Amsterdam, dinaintea amicalului dintre Olanda și Anglia din luna martie.

Mark Roberts a cerut fanilor britanici să acorde o atenție specială la Volgograd, orașul care găzduiește meciul de debut al Angliei la CM 2018, împotriva Tunisiei, la 18 iunie. Aproximativ 10.000 de fani englezi sunt așteptați în Rusia în timpul Cupei Mondiale.

Tensiunile sunt extrem de puternice între Marea Britanie și Rusia, după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale în orașul englez Salisbury, în luna martie. Autoritățile britanice au acuzat Rusia de tentativă de ucidere, însă Moscova la negat vehement.

Rusia va găzdui ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial de fotbal. Competiția va debuta pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie (finala la Moscova).

Rusia vs Arabia Saudită va fi meciul de deschidere de la CM de Fotbal, pe stadionul Luzhniki din Moscova (capacitate 81.000 de locuri).

Componența grupelor de la CM 2018:


Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay
Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran
Grupa C: Franța, Australia, Peru, Danemarca
Grupa D: Argentina, Islanda, Croația, Nigeria
Grupa E: Brazilia, Elveția, Costa Rica, Serbia
Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud
Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia
Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia.
1156 de afisari


mvai
Jesuis.PasCharlie [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 16:55
+5/5
Bine ca au fost avertizati sensibilii si educatii ,abia astept sa dea pe afara civilizatia din ei in Rusia cum a emanat din neshte olandezi la Praga :

https://www.liveleak.com/view?t=ZMw7_1524411984
Zau?
MinDepous [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 16:28
+4/10
Dar anexarea unei bucati dintr-o tara vecina, aia nu e o actiune usor ostila? lol
inca 5 comentarii comenteaza