VIDEO Cum se va aplica legea care taxează sucurile cu zahăr? Ce șanse are inițiativa care cere ca pe ambalajul medicamentelor homeopate să scrie că nu au efecte asupra sănătății? Senatorul USR Adrian Wiener, inițiatorul celor două proiecte, a discutat cu cititorii HotNews.ro - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019
Întâlnire LIVE ​

VIDEO Cum se va aplica legea care taxează sucurile cu zahăr? Ce șanse are inițiativa care cere ca pe ambalajul medicamentelor homeopate să scrie că nu au efecte asupra sănătății? Senatorul USR Adrian Wiener, inițiatorul celor două proiecte, a discutat cu cititorii HotNews.ro

de Iulia Roșca Miercuri, 16 mai 2018, 16:01
- a A+
Imagine
Senatorul USR de Arad Adrian Wiener, de profesie medic, a depus recent la Parlament două inițiative legislative care vizează pe de o parte medicamentele homeopate și pe de cealaltă parte băuturile cu conținut de zahăr. Wiener vrea taxarea suplimentară a sucurilor cu mult zahăr modificând mai multe taxe din legislație și propune, de asemenea, ca pe ambalajele medicamentelor homeopate să fie scris, cu majuscule, <<Acest produs nu are efecte asupra sănătății>>. Ce șanse au aceste proiecte să fie susținute și votate? Cum se vor aplica? Ce rezultate au avut în alte state europene? Ce fel de presiuni au făcut industriile vizate? Adrian Wiener a discutat joi cu cititorii HotNews.ro.
  • Puneți întrebări folosind formularul de comentarii de la finalul articolului.
  • Nota redacției: Pentru coerența și relevanța discuției, nu vom aproba comentariile care nu conțin întrebări sau care nu se referă la temele anunțate.
Citește aici mai multe despre proiectul privind taxarea băuturilor cu conținut de zahăr

Vezi aici textul proiectului în forma depusă la Senat

Citeste aici mai multe despre proiectul privind medicamentele homeopate

Vezi aici textul proiectului în forma depusă la Senat
2980 de afisari


Experiente
Andy [anonim], Joi, 17 mai 2018, 12:35
+8/12
Stimate domnule, mai toate reclamele la medicamente homeopate, in Romania, sunt folosite sintagme de genul "utilizat in tratamentul", "previne", ajuta la", "reduce", "trateaza" etc. Acest gen de abordare, in lipsa unei legislatii adecvate este pur si simplu inselatorie, atata timp cat nu exista dovezi stiintifice (studii clinice) care sa sustina afirmatiile. In ceea ce priveste experienta personala, asta nu constituie stiinta, imi pare rau.
Analize
Gigi [anonim], Joi, 17 mai 2018, 12:46
+7/9
Aveti dumneavoastra un studiu serios la indemana care sa dovedeasca beneficiul medical? In anii 30 pana in 60, tigarile erau marketate ca avand, chiar, beneficii asupra sanatatii, la fel cum se intampla in zilele noastre cu produsele homeopate. The point is ca pentru a sustine beneficiile medicale, producatorii de homeopate sa puna mana sa investeasca in studii clinice si apoi sa sustina "beneficiile medicale".
inca 60 de comentarii comenteaza