TVR a găsit motivul pentru care România nu s-a calificat în finala Eurovision 2018: Probleme la sistemul de vot în ţări cu mari comunităţi de români - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

TVR a găsit motivul pentru care România nu s-a calificat în finala Eurovision 2018: Probleme la sistemul de vot în ţări cu mari comunităţi de români

de N.O. Vineri, 11 mai 2018, 16:21
- a A+
Imagine
Televiziunea Română a transmis vineri, după semifinala Eurovision în care reprezentanta ţării noastre - trupa The Humans - a fost eliminată din concurs, un comunicat prin care acuză probleme la sistemul de vot în țările cu mari comunități de români."Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroși români din străinătate au reclamat defecțiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin rețelele de socializare, veneau din țări cu importante comunități de români, precum Germania sau Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanții noștri în concurs. Astfel, în Italia, trei dintre rețelele naționale nu au funcționat în acea seară, iar în Germania, abonații unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile", arată comunicatul TVR.

Piesa Goodbye, interpretată de trupa The Humans, aleasă de publicul din România pentru a ne reprezenta la Eurovision, nu s-a calificat în finală, deși, potrivit TVR, vocea Cristinei, solista vocală, "a fost apreciată de jurnaliștii prezenți la Altice Arena ca fiind cea mai bună voce feminină din concurs, iar prestația trupei a fost întâmpinată cu entuziasm încă de la prima repetiție, rezultatul votului nu a fost de partea noastră".

Înainte de semifinală, reprezentanții României au primit mesaje de susținere din partea multor vedete autohtone, precum Ștefan Bănică, Dan Bittman, Fuego, Iuliana Tudor, Marina Almășan, Ilinca, Dan Teodorescu, Ovi, Paula Seling, Crina Mardare, Adrian Enache, Diana Dumitrescu, Cezar Ouatu, Mihai Rădulescu, Sonia Argint Ionescu, Adrian Sîna, Caitlyn, Gabriel Cotabiță, ca și de la numeroși fani din țară și din străinătate.

Selectate pentru finală au fost: Austria, Estonia, Cipru - devenită marea favorită -, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda, Irlanda, Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda, potrivit News.ro.

Acestea se alătură câștigătorilor primei semifinale și artiștilor ce reprezintă țările calificate direct în ultimul act al concursului: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Portugalia.


Citește și:
Eurovision 2018: Reprezentanţii României nu s-au calificat în finală. Republica Moldova merge mai departe în concurs
3596 de afisari


....
tirolez [utilizator], Vineri, 11 mai 2018, 16:30
+20/20
Moldovenii nu sunau si ei tot din Italia? Sau aveau cumva melodie mai buna?
error 404
levierul [utilizator], Vineri, 11 mai 2018, 16:36
+15/15
Nu votez nimic pentru sa sunteti TVR si este ca si cum as credita mizeriile voastre. Probabil ca asta e motivul.
Marile comunitati de moldoveni au votat masiv ? Idiotilor. Votul pe baza de nationalitate e o tampenie. Azerbaijanul cum mama naibii a castigat? Dar MALTA?
inca 14 comentarii comenteaza