Tragedia Colectiv și acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu". Despre incidența morții dintr-o copită de girafă în România - Hotnews Mobile
1 € 4,7401 1 USD 4,1850marţi 19 feb 2019

Tragedia Colectiv și acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu". Despre incidența morții dintr-o copită de girafă în România

de Eugen Istodor Luni, 7 mai 2018, 18:31
- a A+
Imagine
Ieri, s-a judecat tragedia Colectiv. Și mi-am dat seama că tu ignori regulile. Regulile impuse după Colectiv. Nu lupți pentru regulile care te fac să te simți în siguranță, în România. Intri zilnic în școli, restaurante, magazine inscripționate: “acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu". Asta m-a făcut să mă gândesc la Cineastul Carlos Carvalho care a murit lovit de copita unei girafe africane. Fiind în țarcul cu animale sălbatice spre a le filma, Carlos s-a apropiat de o girafă dincolo de orice regulă de bun simț. Girafa Gerald din Africa l-a sancționat. Șefii țarcului au declarat că Gerald n-are nicio vină. Cineastul a ignorat regulile. Poate ție, cititorule, nu-ți vine să crezi dar, pentru mine, această copită africană mi-a amintit de felul în care ignori regulile în România.
Și ești orb, ignori Regulile impuse de tragedie, impuse după tragedia "Colectiv". Ca tu, supraviețuitor, să te simți în siguranță.

Zilnic vezi afișul “acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu". Îl vezi la metrou, în sedii de instituții de stat, în școli, nu mai vorbesc de restaurante, magazine de toată mâna.

Din 21 ianuarie 2018. a intrat în vigoare Legea nr.28/2018. Incapabil să autorizeze, verifice contra incendiilor, Ministerul de Interne și Pompierii se spală pe mâini de orice dezastru viitor.


Și el a ignorat regulile. Carlos Carvalho a ignorat regulile. Un cineast cu aparatul lui de filmat s-a apropiat ne-omenește de mult de o girafă. Logic, și-a luat o copită peste cap și a murit.

Imagine


Vei spune, departe e moartea asta! E-n Africa! Ce-mi pasă?

Carlos Carvalho a ignorat Regulile.

ImagineImagineȘi tu uiți regulile de după Colectiv. Ai o vină! Și vei fi vinovat mereu - spune afișul de fapt. Tu ești de vină dacă se-ntâmplă ceva. Da, tu ești vinovat că accepți ca Instituțiile Statului să se spele pe mâini printr-un afiș.

Și mai ești vinovat de ceva. De memoria de hamster privind tragedia Colectiv?

Uită de reguli, trăiește ca un inconștient. Ajungi în situația unui Carlos Carvalho, lovit de o girafă.ImagineIntră copilul tău în școală: «Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu»." Cobori zilnic la metrou: «Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu»." Bei o bere în restaurant: «Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu»." Mergi să-ți cumperi pâine: «Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu»."

Într-o zi un incendiu o să-ți dea o copită peste ochi. Copita o să te-ntrebe: "De ce ignori regulile? De ce lași Statul român să dea legi împotriva siguranței tale zilnice?"

Ce vei răspunde?
2525 de afisari


Atunci hai sa avem cat mai multe cazuri "Colectiv"
LiviuX [utilizator], Luni, 7 mai 2018, 23:19
+8/12
Ca asa va place, in loc sa rezolvati o problema, sa gasiti scuze peste scuze.
Iar a rezolva o problema, inseamna si a gasi o solutie mai usoara (deci mai putine hartii) si in acelasi timp eficienta (care sa previna si sa impiedice tragedii - prin asta intelegand chiar si numai o victima si nici neaparat deces).
Pai legea e data de ei asa pentru ca pot
LiviuX [utilizator], Luni, 7 mai 2018, 19:19
+6/8
Si nu le pasa de ce se intampla. Eu nu inteleg cum pot functiona cu un asa anunt. Da, a venit inspectia si te-a gasit in neregula, pui anuntul si iti da o saptamana sa indrepti problema. Dupa o saptamana vin sa verifice. Daca ai rezolvat, bine. Daca nu, inca un avertisment, cu amenda acum, si inca o saptamana. Dupa care, iarasi verificarea de rigoare. Daca ai rezolvat, iarasi bine. Daca nu, se inchide firma si iarasi o amenda substaniala, firma ramanand inchisa pana la rezolvarea problemei. Ce e asa de complicat?
inca 6 comentarii comenteaza