​INTERACTIV Aplicația prin care raportăm problemele din București. Gunoi, gropi, trotuare sparte, marcaje lipsă, clădiri care stau să cadă? Pune-le pe hartă! - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

​INTERACTIV Aplicația prin care raportăm problemele din București. Gunoi, gropi, trotuare sparte, marcaje lipsă, clădiri care stau să cadă? Pune-le pe hartă!

de Victor Cozmei Miercuri, 25 aprilie 2018, 9:51
- a A+
Imagine
Gropi pe străzi, trotuare crăpate, clădiri dărăpănate, marcaje lipsă, treceri de pietoni netrasate, mașini care blochează trotuare, copaci tăiați, refugii și stații deteriorate, gunoaie aruncate aiurea, șantiere fără plăcuțe de informare - sunt doar câteva dintre problemele cu care bucureștenii și cei din împrejurimile Capitalei se confruntă zilnic. HotNews.ro lansează aplicația prin care cititorii pot semnala direct pe hartă, cu fotografii cu tot, incidentele și problemele pe care le observă în oraș.HotNews.ro lansează aplicația interactivă prin care cititorii pot semnala direct pe hartă problemele cu care se confruntă atât în centrul orașului, cât și acasă, în cartiere, pe marile bulevarde sau pe străduțele lăturalnice.

Aplicația interactivă prin care cititorii pot marca direct pe hartă diferitele probleme are ca scop strângerea cât mai multor informații pe care apoi să le putem împărtăși cu autoritățile locale ce pot lua măsuri de remediere.

Aplicația afișează pe hartă o serie de probleme pe care noi le-am grupat în patru mari categorii: Salubritate, Construcții, Infrastructură și Alte Probleme.

Utilizatorii aleg categoria potrivită pentru raportarea pe care vor să o facă și pot alege dintr-o serie de cazuri predefinite aferente fiecărei categorii, dar pot adăuga și detalii și observații text în plus, pentru o descriere cât mai exactă a problemei semnalate.

Totodată, utilizatorii au posibilitatea de a încarca fotografii direct de pe calculator sau telefon pentru a ilustra situația semnalată, iar cititorii care vor să completeze o raportare pot adauga la rândul lor imagini la o problemă deja semnalată (sau pot, de ce nu, pune imagini cu problema rezolvată).

INSTRUCȚIUNI:

1. Aplicația interactivă are în partea de jos două butoane - Legendă (cu albastru) și Editare (cu verde).

2. Butonul "Legendă " afișează în partea stângă descrierea celor patru categorii de probleme.

3. Butonul "Editare" oferă posibilitatea utilizatorului să aleagă una dintre cele patru categorii și apoi, cu cursorul (sau degetul, în cazul ecranelor touchscreen de pe dispozitive mobile), să facă click pe hartă în locul în care vor să plaseze incidentul.

ATENȚIE : Odată selectată categoria problemei, primul click pe hartă va înregistra acel loc pentru problema raportată!

4. Odată pus punctul pe hartă, utilizatorul poate selecta TIPUL INCIDENTULUI semnalat și poate lăsa o explicație text cu detalii despre problema raportată în câmpul "Observații".

5. Utilizatorul poate atașa și FOTOGRAFII în câmpul "Add: Choose file ".

6. După completarea câmpurilor, închideți fereastra de raportare (pe X în colț), iar informațiile vor fi salvate și afișate pe hartă.

NOTĂ: Raportările puse pe hartă fără completarea câmpurilor nu vor fi înregistrate și afișate! Raportările multiple ale aceleiași probleme/situații vor fi și șterse .


Vrei să vezi aplicația într-o fereastră mare, separată (tab nou)? Click aici.
24957 de afisari


Usor lipsit de sens efortul
MinDepous [utilizator], Miercuri, 25 aprilie 2018, 10:22
+16/20
A documenta o stare de anormal transforma starea in normalitate, de facto. Asta una.
Doi la mana, efortul asta e noi intre noi. Intre timp, pe ei ii doare-n cur si nu misca un deget, spre a-si face treaba pe care i-am pus acolo sa o faca.

Gropi pe străzi -> cine se ocupa? Primaria Capitalei. Pai, reclamatie la primaria de sector + cea generala, daca tot vrem efort redundant.
Trotuare crăpate -> ca la gropi.
Clădiri dărăpănate -> tot domeniu public, asadar, ca la gropi. Plus, daca sunt de patrimoniu sau ar putea fi, discutat si cu ministerul culturii.
Marcaje lipsă -> ca la gropi, plus la politia rutiera, ca ei trebuie sa confirme / aprobe un indicator rutier.
Treceri de pietoni netrasate -> ca la marcaje lipsa.
Mașini care blochează trotuare -> ca la gropi, pentru ca primariile au contract cu firme de ridicat masini.
Copaci tăiați -> iar primaria.
Refugii și stații deteriorate -> RATB, sau primaria, nu stiu acum daca e domeniu public sau privat...
Gunoaie aruncate aiurea -> primaria pentru a conduce la sanctiuni fata de cei care arunca gunoiul, tot primaria ca sa trimita firma cu care au contract pentru salubrizare.
Santiere fără plăcuțe de informare -> tot primaria, ca problema nu e pe domeniul privat, ci cand santierul se extinde pe domeniul public.

Vreti sa faceti ceva util? Luati lista aia si determinati numere de telefon / URL-uri pentru formulare de plangeri / adrese de email / adrese de corespondenta clasica la care pot fi inregistrare plangerile / reclamatiile respective. Altfel... cum am zis - e noi intre noi.
la Cluj
john06 [utilizator], Miercuri, 25 aprilie 2018, 10:52
+9/9
exista aplicatia de vreo 2 ani doar ca a fost dezvoltata de primarie in parteneriat cu mediul privat,iar sesizarile ajung la cine trebuie si multe dintre ele chiar se rezolva.
inca 48 de comentarii comenteaza