O sală de fitness saudită pentru femei, închisă din cauza unei videoclip considerat indecent - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327vineri 19 apr 2019

O sală de fitness saudită pentru femei, închisă din cauza unei videoclip considerat indecent

de V.M. Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 15:19
- a A+
Imagine
Autorităţile saudite au dispus vineri închiderea unei săli de fitness pentru femei de la Riad, din cauza unui videoclip promoţional în care apărea o femeie în ţinută sportivă mulată, relatează Agerpres citând AFP."Nu vom tolera aşa ceva", a declarat pe Twitter şeful autorităţii saudite pentru sporturi, Turki al-Sheikh, un consilier al prinţului moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud.

Turki al-Sheikh a mai cerut ca în cazul autorilor videoclipului să se declanşeze urmărirea penală. Autorităţile estimează că imaginile litigioase pot "corupe morala publică".

Saud al-Qahtani, un consilier de comunicare al palatului regal, a salutat reacţia rapidă a autorităţilor. Asta demonstrează, a comentat el pe Twitter, că regatul saudit este pe calea unei "moderaţii fără prăbuşire morală".

În acest videoclip - care a circulat mult pe reţelele sociale dar pe care AFP nu l-a putut verifica independent - poate fi văzută o femeie cu părul descoperit care loveşte într-un sac de box într-o sală de sport, precizează Agerpres.

Portul abaya, un veşmânt negru care acoperă tot corpul, este obligatoriu în public pentru femeile din regatul ultraconservator.

În iulie anul trecut, o femeie a fost interogată de poliţie după ce a apărut într-o serie de înregistrări video postate pe Snapchat, în care nu purta văl, era îmbrăcată cu o fustă mini şi un tricou. Ea a fost în cele din urmă eliberată fără a fi inculpată.

Prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a introdus de anul trecut reforme sociale profunde în regatul ultraconservator.

Femeile au primit permisiunea de a conduce maşini începând din iunie 2018. Femeile saudite au celebrat sărbătoarea naţională alături de bărbaţi şi au putut asista la meciuri de fotbal. În februarie, un înalt demnitar religios saudit a estimat că femeile saudite nu ar trebui să fie constrânse să poarte abaya în public, o robă mare menită să le mascheze formele.

Guvernul încearcă, de asemenea, să relanseze sportul feminin şi se orientează spre cursuri de educaţie fizică obligatorii pentru fete.

Însă femeile saudite continuă să fie plasate sub tutela tatălui, soţului sau al fratelui: ele nu au nici acum dreptul de a călători, studia sau munci fără permisiunea bărbatului sub tutela căruia se află.

1889 de afisari


Tu cu cine ti? Cu Rusii sau cu NATO-UE?
Alex735 [utilizator], Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 23:55
+2/4
Cu Iranul sau cu Arabia Saudita?
Gandeste-te bine de partea cui esti.
Arabi Saudita sunt cu noi!
Evident
marius33 [utilizator], Sâmbătă, 21 aprilie 2018, 19:27
+1/7
dusmanii lui Assad trebuie identificati precis inainte sa fie gazati.
inca 3 comentarii comenteaza