Decizie istorica în China. Vor fi ridicate restricțiile care împiedicau grupurile străine să aibă peste 50% din acțiuni în companiile producătoare de mașini - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Decizie istorica în China. Vor fi ridicate restricțiile care împiedicau grupurile străine să aibă peste 50% din acțiuni în companiile producătoare de mașini

de Vlad Barză Marţi, 17 aprilie 2018, 13:25
- a A+
Imagine
China ridică treptat în următorii patru ani restricțiile care nu permiteau constructorilor auto străini să dețină pachetul majoritar de acțiuni în joint-venture-urile producătoare de mașini, au anunțat autoritățile chineze, citate de AFP. Interdicția a fost văzută de multe companii mari ca un mare obstacol comercial, iar ridicarea ei este un moment istoric. În trecut interdicția a fost considerată ca instrument principal prin care companiile chineze "fură" tehnologie de la grupurile occidentale.Interdicțiile vor fi ridicate încă din acest an pentru companiile străine care produc mașini 100% electrice și hibride plug-in, din 2020 vor fi înlăturate restricțiile pentru companiile care produc vehicule comerciale, iar din 2022 și pentru cele care produc autoturisme, anunță Agenția Chineză de Planificare.

Noile reguli vor fi salutate de marile grupuri auto cărora nu le convenea obligativitatea de a se asocia cu companii locale și de a avea rol minoritar în compania mixtă.

China va ridica limitele și pentru industria navală și cea aeronautică în 2018.

China este cea mai mare piață auto din lume, producția fiind în 2017 de 29 de milioane de autoturisme și vehicule comerciale.
945 de afisari


Mda....o metoda de a acapara know how
Je__ [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 13:33
+2/4
Pai cand a vazut China ca se inpun restrictii pentru marfurile common, atunci macar sa intre la masa tehnologiilor inalte.

Pana la urma, US/Trump doreste sa inpuna taxe pe anumite produse (chiar si low end) tocmai pentru ca China a inceput sa atace segmentele de inalta tehnologie, unde valoarea adugata e mare.
Prin miscarea de mai jos, China ataca argumentele lui Trump, dar asta nu inseamna ca clonele chinezesti pentru piata lor si piata globala a fake-urilor nu va fi bazata tot pe tehnologii si patente furate.
merci Trump
Razvan_M [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 16:08
+1/1
;)
inca 1 comentariu comenteaza