Ion Iliescu, la Parchetul General în Dosarul Revoluției - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Ion Iliescu, la Parchetul General în Dosarul Revoluției

de G.S. Marţi, 17 aprilie 2018, 7:21
- a A+
Imagine
Fostul preşedinte Ion Iliescu este aşteptat marţi la Parchetul General, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei" pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, transmite Agerpres.UPDATE 10.40 Fostul președinte a plecat după ce a stat circa o oră și jumătate la întâlnirea cu procurorii

UPDATE 09.05 Iliescu a ajuns la această oră la sediul Parchetului. Fostul președinte nu a dat declarații numeroșilor jurnaliști prezenți

În data de 13 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu.

Pe 18 decembrie 2017, Parchetul Militar anunţa că, în urma administrării de probe în dosarul "Revoluţiei", concluzia anchetatorilor este că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Procurorul militar Marian Lazăr declara atunci că a existat o diversiune militară începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri.

În plus, procurorii au identificat, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu), care a contribuit, alături de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului şi la declanşarea protestelor în Bucureşti.

Totodată, procurorii susţineau că au existat diversiuni exercitate asupra cadrelor de comandă ale UM 01417 Târgovişte, locaţia unde s-a aflat cuplul Ceauşescu, dar şi ordine venite de la vârful ierarhiei militare privind eliminarea fizică a cuplului prezidenţial.

2372 de afisari


La multi ani!
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 10:27
+8/8
Si multa sanatate ii doresc! Sa traiasca mult si bine ca sa stea in spatele gratiilor cat mai multi ani asa cum merita!

Ai grija sa nu te imbolnavesti maestre. Te asteapta prietenii la bere in restaurantul Beciul Domnesc si ti-au rezervat masa.

Sa traiesti, sa nu imbatranesti dar in inchisoare sa putrezesti!
Tine-l Doamne sanatos pana pe la 105 ani !
scaraotchi [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 10:52
+8/8
Sanse sunt, daca e sa ne luam dupa cercetatorii britanici , care spun ca dieta ''frugala'' din penitenciar ajuta la prelungirea vietii...
Dupa cei 105 ani, am eu grija sa ispaseasca si la ''locul de munca''...!

Doar nu credeati ca atunci cand veti ''da in primire'', veti fi scutiti de activitate...?! Provoc depresie cumva...?
inca 19 comentarii comenteaza