Ungaria afirmă că politica iresponsabilă a UE în materie de migrație reprezintă o amenințare pentru evrei: Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradițiile iudeo-creștine - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Ungaria afirmă că politica iresponsabilă a UE în materie de migrație reprezintă o amenințare pentru evrei: Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradițiile iudeo-creștine

de R.M. Luni, 16 aprilie 2018, 19:08
- a A+
Imagine
Guvernul ungar afirmă că politica "iresponsabilă" a Uniunii Europene față de imigrație a contribuit la creșterea intoleranței religioase în Europa de Vest, devenind o amenințare față de evrei, scrie Reuters.Cabinetului premierului Orban a publicat această declarație, la o săptămână după ce premierul a câștigat detașat un al treilea mandat, pe baza unei campanii anti-imigrație și a unor atacuri dure la adresa magnatului evreu George Soros, născut în Ungaria, pentru promovarea politicii ușilor deschise față de imigranți.

Premierul conservator s-a prezentat drept un apărător al suveranității Ungariei și al valorilor creștine împotriva a ceea ce el numește "invazia" migranților musulmani. Biroul său a folosit ocazia zilei ungare de comemorare a Holocaustului pentru a critica din nou politicile migratorii ale UE.

"E o singură cale de a contra întărirea îngrijorătoare a fenomenului antisemit ... Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradițiile iudeo-creștine", se arată în acest comunicat.

"Intoleranța religioasă care amenință Europa - și care este o consecință directă a politicii migratorii iresponsabile a Bruxellesului - s-a tradus în violențe fără precedent în jumătatea vestică a continentului", arată comunicatul, făcând referire la numărul de atacuri ale militanților islamiști începând cu 2015.

Orban a pledat în repetate rânduri toleranță zero față de antisemitism, dar o serie de comentarii făcute anul trecut au stârnit nemulțumirea ereilor ungari, inclusiv laudele la adresa lui Miklos Horthy, care a condus Ungaria în perioada nazistă și a fost un aliat al lui Hitler. Acesta a suspendat deportarea evreilor doar în 1944, după ce o jumătate de milion de evrei au fost trimiși la camerele de gazare.
1556 de afisari


Cumva ma asteptam
Rahan5 [utilizator], Marţi, 17 aprilie 2018, 20:53
+1/1
dupa modul tau de abordare dogmatic de sa ajungi si la ,,Apocalipsa", scrisa prin anul 100 de un individ izolat care la crucificarea lui Isus nici macar nu era nascut.
Desigur, si acesta a avut ,,revelatii", care se potrivesc uimitor de bine cu interesele sectelor crestine evreiesti din acea perioada. Si Pavel cu discopolul lui Timotei, dar si Ioan prin ,,Faptele Apostolilor" si ,,Apocalipsa" au intarit pe cat posibil ,,legarea" lui Isus de concepte cum ar fi ,,evrei", ,,Israel" si ,,Ierusalim".
Foarte interesant in Faptele Apostolilor:
Singurul loc unde pomeneste/ povesteste de un eveniment din viata lui Isus (chiar la inceput). Se observa ca Isus se comporta cumva mult mai rigid, si dogmatic in stilul talmudic si fariseu. Le zice apostolilor sa mearga neaparat (in mod rigid) la Ierusalim. Asta cand, in toate evanghelile il descriu pe Isus ca ne-fiind obsedat de locatii cu simbol religios de gen Ierusalim etc., Isus comportandu-se mult mai deschis la minte in evanghelii.
Normal ca dupa aia coboara la Ierusalim ,,duhuri sfinte" in apostoli etc. De parca ei nu puteau devenii sfinti pe campuri : -))) .
Cred ca se vede clar intentia primei biserici evreiesti crestine sa-si faca reclama ei insasi si Ierusalimului care ii gazduia, si ca sa faca cat mai multe convertiri in oras, dar si sa impresioneze pe ,,viitorii crestini" din Europa de ,,inalta sfintenie" a tuturor apostolilor, si care vor subventiona ulterior, desigur, ,,biserica lor crestina" din Ierusalim. Deci, pentru Pavel si Timotei, trecerea de la Cristos la ,,circ" nu e decat un singur pas.
Asa e
mitg [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 19:09
0/2
Dar si politica de fonduri a UE e o iresponsabilitate de pe urma careia profita toti somaldocii, in frunte cu Dragneev de Ungaria zis Viktor. Asupra politicii respective cand revenim?
inca 13 comentarii comenteaza