Ministrul Justiției: "Vom sesiza Curtea Constituțională privind refuzul președintelui de a o revoca pe șefa DNA". Cine poate sesiza CCR - Hotnews Mobile
1 € 4,7600 1 USD 4,2821miercuri 23 oct 2019

Ministrul Justiției: "Vom sesiza Curtea Constituțională privind refuzul președintelui de a o revoca pe șefa DNA". Cine poate sesiza CCR

de R.P. Luni, 16 aprilie 2018, 18:14
- a A+
Imagine

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, că "vom sesiza" Curtea Constituțională a României cu privire la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Anunțul a fost făcut, pe facebook, la scurt timp după ce șeful statului a spus că nu acceptă propunerea de revocare înaintată de Toader la începutul anului."În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA; În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional, Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!", a scris Toader.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va da curs cererii ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi , afirmând că motivele invocate de Tudorel Toader, care "în mare parte nici nu corespund prevederilor legale", nu au fost "de natură să îl convingă".

UPDATE 20.30: Ministrul Tudorel Toader a subliniat, într-o nouă postare pe Facebook, că a folosit formula "vom sesiza CCR" și nu "voi sesiza CCR". Precizarea vine după ce fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a afirmat că ministrul Justiției nu poate sesiza CCR și că singurul abilitat e Guvernul.

"Pentru cine crede ca stie, sau ar trebui sa stie, cartea constitutionalismului: "Vom sesiza CCR" nu este echivalent cu " voi sesiza CCR"!", a transmis Tudorel Toader într-un mesaj pe Facebook .

Potrivit art. 146 din Constituție, CCR poate fi sesizată în caz de conflict juridic de natură constituțională între autoritățile statului la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, sesizarea CCR ar putea fi făcută fie de premierul Viorica Dăncilă, fie de Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu. "Eu știu de la dna prim ministru că îl susține în totalitate pe ministrul Toader, și noi îl susținem, și in funcție de ceea ce va anunța președintele, dacă ministrul Toader intenționează să întreprindă vreun demers, dna prim-ministru îl va susține și noi îi vom acorda sprijinul politic", a declarat luni Liviu Dragnea, întrebat dacă s-a stabilit în CEx ce va face în cazul refuzului președintelui.7431 de afisari


E si agramat!
Ochii_pe_voi [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 18:27
+58/62
Un arivist cățărat ierarhic prin slugărnicie - slugă a lui Ceaușescu și a Securității, a grupului infracțional Fenechiu & Vlasov, sluga lui Tariceanu si penalului Drcanea. Una din cele mai jalnice figuri, un mediocru care acum, la postare, se vede ca e si un agramat / incult.
La nivelul ministrului justitiei
soringusar [utilizator], Luni, 16 aprilie 2018, 18:29
+53/55
Bai gunoiule politic !!!
inca 44 de comentarii comenteaza
Cookie Settings