Fost director de cercetare Cambridge Analytica: Dan Mureșan ar fi fost otrăvit în camera de hotel - Hotnews Mobile
1 € 4,7729 1 USD 4,3160vineri 22 nov 2019

Fost director de cercetare Cambridge Analytica: Dan Mureșan ar fi fost otrăvit în camera de hotel

de R.M. Marţi, 27 martie 2018, 20:21
- a A+
Imagine
Christopher Wylie, fost director de cercetare la Cambridge Analytica și cel care a făcut primele dezvăluiri privind folosirea ilegală a datelor Facebook în campanii electorale, lanseaz ă ipoteza că predecesorul său, românul Dan Mureșan, ar fi murit după ce a fost otrăvit în camera unui hotel din Kenya și ca poliția a fost mituită pentru a nu face investigații, scrie publicația Bussines Insider.Christopher Wylie a făcut aceste declarații marți, în fața unei comisii parlamentare britanice.

Wylie a spus ca Dan Mureșan a fost otrăvit după ce "o afacere a ieșit prost".

"Oamenii bănuiau că a fost otrăvit în dormitorul său", a spus Wylie, care a adăugat ca poliția kenyană a fost "mituită pentru a nu intra in dormitorul său timp de 24 de ore".

Wylie a adăugat că aceste afirmații sunt simple "speculații" pe care le-a auzit de la alți oameni din companie și că nu deține nicio dovadă.

"Am auzit că lucra la o afacere care a ieșit prost. Nu sunt sigur ce fel de afacere era", a comentat el.

"Dar când lucrezi pentru politicieni de rang înalt în multe din aceste țări nu faci bani din munca electorală - câștigi bani din activitatea de influență după terminarea muncii - și un acord a ieșit prost".

"Încă o dată, asta e ce mi s-a spus, nu o spun ca o pe realitate, dar oamenii suspectau că a fost otrăvit în camera sa de hotel", a subliniat acesta.

În mărturia sa, Wylie a descris tabloul unei organizații care acționa în afara oricăror reguli, folosind date ilegale și tehnici de intimidare pentru a caâștiga alegeri.

"Nu le pasă dacă e legal sau ilegal atât timp cat fac treaba", a spus el, referindu-se la Cambridge Analytica.

Acesta a mai susținut ca Aggregate IQ, pe care o descrie drept o companie paravan a Cambridge Analytica, a fost implicată în trimiterea de videoclipuri violente și cu caracter intimidant alegătorilor din Nigeria pentru a influența rezultatul alegerilor.

Aceste imagini, spune el, arătau oameni "cu gâtul tăiat, care erau lasați să sângereze până la moarte într-o groapă sau erau arși de vii".

Lansatorul de alerte spune ca această companie ar juca un rol de pivot în perturbarea alegerilor în întreaga lume.

"Așa arată în zilele moderne colonialismul", a continuat el.

Wylie a mai spus ca societatea a ajutat la influențarea rezultatelor la referendumul pentru Brexit.

Întrebat dacă britanicii ar fi aprobat Brexitul în 2016 fără Cambridge Analytica, Wylie a spus:
"Nu, au jucat un rol crucial, sunt sigur", a spus fostul director de cercetare a Cambridge Analytica, potrivit cotidianului francez Liberation.

Acesta a mai spus că Dan Mureșan a lucrat pentru campania de realegere a președintelui Uhuru Kenyatta.


Citește și:12580 de afisari


Nu exista dovezi
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 27 martie 2018, 22:04
+18/18
Dar orice urma de indoiala ridica intrebari. Mai ales ca tatal sau era un "sfant" cercetat de DNA...
La a facerea din Nigeria coloabora si Black Cube
eu2012 [utilizator], Marţi, 27 martie 2018, 22:45
+18/18
Din The Guardian mai aflam ca in afacerea din Nigeria era implicata si firma israeliana, Black Cube, care a spionat-o la noi pe Codruta Kovesi (din cate am inteles Black Cube avea si in acest caz rolul de hack-ui inboxul sefei DNA)

"He (Christopher Wylie) said that, in a campaign in Nigeria, the company had used violent videos to intimidate people.
The company utilised the services of an Israeli private intelligence firm, Black Cube. Black Cube on the Nigeria project was engaged to hack the now-president Buhari to get access to his medical records and private emails."
In traducere libera aflam ca In campania din Nigeria Cambridge Analitica a folosit video-uri violente pentru a intimida populatia. Compania a folosit serviciile firmei private, israeline, Black Cube. In Nigeria, Black Cube a fost angajata sa
acceseze dosarul medical al actualului presedinte si emailurile private, prin hacking: https://www.theguardian.com/politics/blog/live/2018/mar/27/tony-blair-tells-tories-to-block-brexit-if-they-want-to-avoid-corbyn-government-politics-live?page=with:block-5aba487de4b0ee234a056fc8#block-5aba487de4b0ee234a056fc8 Deci iata inca o coincidenta dintre activiatea Cambridge Analitica...
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings