Cum ar trebui sa procedeze barbatul din Vaslui, declarat mort, desi este in viata, pentru a obtine anularea hotararii de declarare a decesului - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Cum ar trebui sa procedeze barbatul din Vaslui, declarat mort, desi este in viata, pentru a obtine anularea hotararii de declarare a decesului

de Catalin Alexandru Joi, 15 martie 2018, 18:40
- a A+
Imagine
Apelul formulat de dl. Constantin impotriva hotararii de declarare a mortii sale a fost respins ca inadmisibil. Solutia instantei este corecta, intrucat nu acesta era mijlocul procedural prin care se putea invalida hotararea.Potrivit legii, dl Constantin ar trebui sa formuleze o cerere de anulare, pe care ar trebui sa o adreseze aceleiasi instante care a emis si hotararea de declarare a mortii (in acest caz, Judecatoria Barlad). Cererea de anulare poate fi introdusa oricand, iar hotararea de respingere a apelului nu va avea nicio influenta asupra hotararii pe care o va pronunta Judecatoria Barlad asupra cererii de anulare.

Context:

Un barbat in varsta de 63 de ani, din judetul Vaslui, declarat decedat in anul 2016, desi este in viata , a pierdut procesul prin care cerea anularea declararii decesului. El a mentionat ca a pierdut procesul din cauza ca a formulat prea tarziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronuntarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsa ca inadmisibila din punct de vedere procedural.

Constantin Reliu a plecat in 1992 la munca in Turcia, ultima data vizitandu-si familia in anul 1999. Din cauza neintelegerilor din familie, el sustine ca a rupt legatura cu rudele si s-a stabilit in Turcia. In anul 2013, fiindca nu mai primise nicio veste de la barbat, sotia a solicitat in instanta declararea decesului acestuia, ceea ce s-a intamplat in anul 2016. La inceputul acestui an, Reliu a fost depistat de autoritatile din Turcia avand documentele de sedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea in tara a aflat ca este declarat decedat.

Un articol semnat de Catalin Alexandru - partener si Head of Dispute resolution department - PeliFilip
11148 de afisari


Eu l-as fi facut albie de porci pe judecator
CezarN [utilizator], Joi, 15 martie 2018, 18:51
+12/16
Apoi i-as fi spus "Vrei sa ma amendezi? Atunci invie-ma!" Dar nu uita ca te-am injurat pe cand nu existam, acum, daca ma invii, "Va multumesc, onorata instanta!"

Dar daca omul respectiv omoara pe cineva? Cine va fi pedepsit? Ce judecator idiot!
???
ipolitic [utilizator], Joi, 15 martie 2018, 20:45
+8/8
Daca in acest rastimp comite o infractiune(sa zicem, sparge o banca, isi profaneaza propriul mormant, defaimeaza tara lui Dragnea etc.) poate fi condamnat pentru faptele sale fiind de jure decedat?
inca 35 de comentarii comenteaza