Timisoara: Femeia care si-a ucis fetita de patru ani este absolventa de arte plastice si a fost educatoare timp de 15 ani. In urma cu trei saptamani ea a intrat in concediu fara plata - Hotnews Mobile
1 € 4,6540 1 USD 4,1197luni 17 dec 2018

Timisoara: Femeia care si-a ucis fetita de patru ani este absolventa de arte plastice si a fost educatoare timp de 15 ani. In urma cu trei saptamani ea a intrat in concediu fara plata

de G.S. Miercuri, 14 martie 2018, 10:03
- a A+
Femeia de 38 de ani din Timisoara care marti seara si-a ucis fetita in varsta de patru ani a fost educatoare timp de 15 ani la gradinita din satul Murani, din judetul Timis. In urma cu trei saptamani, ea a cerut concediu fara plata invocand ca a obosit sa faca naveta si ca vrea sa isi caute un loc de munca mai bine platit, informeaza news.ro. Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, spune ca femeia era absolventa de Arte Plastice, era cadru didactic titular si nu a facut niciodata probleme, iar mama ei era invatatoare si a luat mai multi copii in plasament.


  • Amintim ca educatorii si profesorii trebuie sa treaca o testare psihologica
  • Legea Educatiei prevede, la articolul 233 aliniatul (2) urmatoarele: "Din categoria personalului didactic pot face parte persoanele care indeplinesc conditiile de studii prevazute de lege, care au capacitatea de exercitare deplina a drepturilor, o conduita morala conforma deontologiei profesionale si sunt apte din punct de vedere medical si psihologic pentru indeplinirea functiei. "
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, a declarat pentru News.ro ca femeia care si-a ucis fetita in varsta de patru ani a fost angajata timp de 15 ani pe un post de titular cu gradul didactic II, la gradinita din satul Murani, comuna Pischia.

"Era educatoare la Scoala gimnaziala Pischia, pe structura Murani, la un sat langa Pischia. Este educatoare titulara de 15 ani, gradul didactic II. Colegii spun ca niciodata nu a avut vreo forma de manifestare care sa le ridice probleme. Acum trei saptamani - poate atunci ar fi trebuit sa isi dea cineva seama si poate ar fi trebuit sa ia legatura cu mama ei, care a fost colega cu ea si care acum e titulara pe post de invatator la Dumbravita - ea si-a cerut concediu fara plata, dar parea foarte calma si a cerut concediu pe motiv ca a obosit sa mai faca naveta.

Spunea directoarea ca de cand s-a casatorit si a avut-o pe fetita, face naveta de la Timisoara, iar inainte locuia in Murani. Al doilea motiv a fost ca si-ar cauta un loc de munca mai bine platit. I-au aprobat concediul fara plata, e o forma legala, cadrele didactice au voie sa beneficieze de aceasta forma de concediu si au anuntat ISJ, dar nu si-au pus niciodata problema ca ar avea o problema emotionala, o problema psihica. A terminat Arte Plastice, desena, era linistita si a lucrat 15 ani cu copiii de varsta mica. Sunt cinci frati, iar mama ei a luat si copii in plasament, este o familie buna", a declarat Aura Danielescu.

Seful ISJ Timis spune ca ar fi necesara reintroducerea evaluarii psihologice a cadrelor didactice, desi evaluarea este prevazuta de Legea Educatiei.

Mai multi martori le-au declarat politistilor ca, cel mai probabil, femeia a recurs la gestul de a-si ucide fetita dupa o cearta cu sotul ei, care i-ar fi cerut divortul. Crima a avut loc marti seara intr-o casa din cartierul Ronat, aflat la marginea Timisoarei, femeia sunand la numarul de urgente 112 in jurul orei 23.00.
6912 afisari


.
Toate nickname-urile erau luate [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 11:07
+7/7
„Seful ISJ Timis spune ca ar fi necesara reintroducerea evaluarii psihologice a cadrelor didactice.”

Bă, ești nebun? Adică nu se mai face? Cum poți fi atât de inconștient să aduci pe oricine să fie responsabil de cel puțin o clasă de 30 de copii?
Nu ma mira nimic!
Metec [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 10:31
+6/12
Autoritatile ar trebui sa se gandeasca la masuri care sa diminueze stresul cadrelor didactice. Ar trebui redus drastic numarul de copii dintr-o clasa. Activitatile extrascolare sa se faca cu firme externe, nu cu profesori prost platiti. Salariile trebuie marite substantial (minimum 150%). Iar restul societatii sa inteleaga ca, fara salarii mari si investitii, nu putem avea educatie performanta. Daca aveti pretentii de la scolile de stat, pregatiti-va sa scoateti mai multi bani din buzunar pentru educatie.
inca 9 comentarii comenteaza