VIDEO Trump: Vom trimite astronauti pe Marte foarte curand - Hotnews Mobile
1 € 4,6540 1 USD 4,1197luni 17 dec 2018

VIDEO Trump: Vom trimite astronauti pe Marte foarte curand

de G.S. Miercuri, 14 martie 2018, 9:35
- a A+
Imagine
Presedintele Donald Trump a spus marti soldatilor de la o baza din California ca americanii vor merge pe Marte in viitorul foarte apropiat, scrie publicatia The Hill. "Foarte curand vom merge pe Marte. Nu am merge pe Marte daca oponenta mea ar fi castigat, va asigur. Nici nu ne-am gandi la asta", a spus Trump.Trump a semnat in decembrie o directiva menita sa trimita americani pe Luna si apoi pe Marte.

Directiva cere NASA "sa conduca un program inovator de explorare spatiala care sa trimita astronauti din nou pe Luna si, ulterior, pe Marte", potrivit Casei Albe.

Presedintele american a facut mai multe modificari la politica spatiala a SUA in primul an de mandat. Politica Spatiala a lui Trump o va inlocui pe cea a lui Obama, care nu includea si intoarcerea americanilor pe Luna.

Programul lui Obama se concentra pe trimiterea astronautilor in spatiul indepartat si - posibil - pe un asteroid pana in 2025. De asemenea, prevedea orbitarea planetei Marte cu echipaj uman pana la mijlocul anilor ’30 ai acestui secol.

Elon Musk a spus zilele trecute ca in 2019 vor avea loc primele teste cu nava care in viitor ar trebui sa ajunga si pe Marte si chiar sa duca oameni acolo, pentru a forma o colonie. Visul nebunesc al lui Musk a fost criticat de multi, iar omul de afaceri a admis acum ca termenele pe care le da sunt "optimiste". Musk spune ca primii oameni care vor pleca spre Marte vor risca enorm, dar va fi cu atat mai mare satisfactia pentru cei care vor supravietui.
2103 afisari


De undeva trebuie început
Tescovin [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 10:58
+14/18
„ Atunci vor fi tehnologii mai ieftine decat acuma, si mult mai potrivite pentru asa ceva”

După logica asta, nici Stephenson nu trebuia să-și bată capul cu locomotiva cu aburi, putea să aștepte liniștit la locul lui apariția direct a TGV-urilor 200 de ani mai târziu, nu ?

Chiar dacă utilitatea practică a unor astfel de aventuri e greu de decelat acum (încă nu ne e clar, după 50 de ani, care sunt beneficiile practice în viața de zi cu zi a aselenizărilor umane !), nu putem trece cu vederea încărcătura simbolică și strategică a unor asemenea întreprinderi.

Cât despre bani, e suficient să tragă pe dreapta Obamacare, și pot finanța inclusiv colonizarea Soarelui...
Aici are dreptate
Bogdan_100 [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 10:23
+10/28
cu trumpel presedinte ne gadim chiar cum sa plecam pe alte sisteme solare :-)))
inca 12 comentarii comenteaza