Marea Britanie: A fost lansat un software care ar putea detecta si bloca continutul jihadist de pe internet - Hotnews Mobile
1 € 4,6975 1 USD 4,1192duminică 20 ian 2019

Marea Britanie: A fost lansat un software care ar putea detecta si bloca continutul jihadist de pe internet

de Ariana Lazurca Marţi, 13 februarie 2018, 23:46
- a A+
Imagine
Marea Britanie a lansat un software care ar putea detecta si bloca orice continut jihadist de pe internet, informeaza BBC . Acesta ar putea deveni obligatoriu pentru companiile de tehnologie, potrivit declaratiilor oferite de ministrul de interne, Amber Rudd.Rudd viziteaza SUA pentru a se intalni cu companiile de tehnologie pentru a discuta ideea, precum si pentru alte eforturi de combatere a extremismului.

Mii de ore de continut postat de gruparea terorista Stat Islamic a fost trecut prin acest filtru, pentru a-l "instrui" sa detecteze automat materialul extremist.

Guvernul a acordat fonduri de 600.000 de lire sterline pentru crearea instrumentului.

ASI Data Science sustine ca software-ul poate fi configurat pentru a detecta 94% din incarcarile video ale ISIS.

"Este un exemplu foarte convingator al faptului ca poti avea informatiile necesare pentru a te asigura ca acest tip de material nu ajunge online de la bun inceput", a declarat ministrul britanic de interne, Amber Rudd.

Rudd spune ca software-ul respectiv a fost creat pentru a demonstra ca asteptarile guvernului ca extremismul sa fie restrictionat sunt reale.
147 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza