A fost descoperita o noua clasa de antibiotice, care este capabila sa omoare mai multi agenti patogeni rezistenti - Hotnews Mobile
1 € 4,7401 1 USD 4,1850luni 18 feb 2019

A fost descoperita o noua clasa de antibiotice, care este capabila sa omoare mai multi agenti patogeni rezistenti

de Ariana Lazurca Marţi, 13 februarie 2018, 22:00
- a A+
Imagine
Cercetatorii de la Universitatea Rockefeller au descoperit o noua clasa de antibiotice, capabila sa omoare mai multi agenti patogeni rezistenti la antibiotice, noteaza iflscience.com . Aceasta noua familie provine din moleculele prezente intr-o mare varietate de soluri, iar cercetatorii spera ca ar putea reprezenta o arma utila in arsenalul medical.Compusii antibiotici reprezinta o clasa speciala de peptide - lanturi speciale de aminoacizi - care necesita calciu pentru activitate antibacteriana. Antibioticele dependente de calciu sunt capabile sa vizeze bacteriile intr-o varietate de moduri, iar aceasta caracteristica le face deosebit de eficiente. Acestea pot viza formarea membranei celulare bacteriene si chiar distruge peretele celular.

Echipa de cercetatori a cautat noi membri ai acestei familii de antibiotice si i-a testat impotriva agentilor patogeni cunoscuti. Noile antibiotice, numite malacidine, au reusit sa sterilizeze Staphylococcus aureus (n.red.: stafilococul auriu) rezistent la meticilina, iar bacteriile atacate cu malacidine nu au dezvoltat rezistenta.

"Este imposibil sa spunem cand, sau chiar daca, o descoperire a unui antibiotic precum malacidinele va ajunge in clinici. Este un drum lung si dificil de la descoperirea unui antibiotic si utilizarea sa zilnica", a declarat Sean Brady pentru BBC News.

Echipa de cercetatori a analizat mai mult de o mie de probe de sol unice pentru a intelege mai bine modul in care sunt produsi acesti compusi peptidici si cum sa ii exploateze pentru combaterea bacteriilor.
4058 de afisari


calciu se gaseste
pb80tm [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 8:50
+2/2
si in celulele umane. ma indoiesc ca malacidine sa faca diferenta. pe culturi substanta are efect pt ca nu are alta "hrana" la dispozitie. alt impediment ar fi ca aceste substante nu au apetit pt multiplicare, deci cand vor fi saturate efectul se va oprii. in schimb microbul se multiplica. practic organismul va trebuii tratat cu o cantitate de malacidine cel putin egala cu cea a coloniei microbiene asta fara a sti saturatia malacidinelor cu calciu din organismul uman. calciul in organism are un anume traseu, interventia cu substante care se satureaza cu el pe langa ca vor consuma din necesarul zilnic de calciu, vor si imobiliza cantitati insemnate de calciu in structuri amorfe. adica pe intelesul tuturor pietre, cel mai probabil la rinichi.
V-am atasat un+
Grandgousier [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 17:34
0/0
Am gasit pe TED.com mai multe prelegeri despre viitorul antibioticelor.
inca 2 comentarii comenteaza