​​VIDEO Imagini cu primele lucrari la podul de la Gilau - veriga lipsa din cauza careia un lot de autostrada finalizat nu poate fi folosit - Hotnews Mobile
1 € 4,6975 1 USD 4,1192luni 21 ian 2019

​​VIDEO Imagini cu primele lucrari la podul de la Gilau - veriga lipsa din cauza careia un lot de autostrada finalizat nu poate fi folosit

de Victor Cozmei Marţi, 13 februarie 2018, 13:28
- a A+
Imagine
Lucrarile la finalizarea viaductului de la Gilau, in lungime de 766 de metri, au demarat, iar Asociatia Pro Infrastructura a prezentat un video realizat din drona cu mobilizarea santierului. Podul, o ramasita neterminata inca de pe vremea Bechtel care se continua din tronsonul A3 dinspre Campia Turzii, e motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis pe tronsonul de 8,7 km pana la Nadaselu, receptionat de Compania de Drumuri in luna noiembrie. In situatia in care lucrarile nu se vor lovi de probleme, podul ar trebui sa fie terminat pana in septembrie 2018.


Abia in septembrie 2017 Compania de Drumuri a semnat contractul cu Tirrena Scavi SpA pentru finalizarea podului de la Gilau, desi despre situatia-problema se stia de ani intregi. Ordinul de incepere a lucrarilor a venit abia la final de octombrie, in conditiile in care termenul prevede executia in 10 luni.

De la 1 februarie, insa, constructorul a putut mobiliza forte mai mari, odata cu primirea amplasamentului Canalului Somesul Mic pentru a putea desfasura lucrarile.

"Observati ca deja se foreaza pilotii pentru cele 4 pile amplasate in pereul canalului. Dupa ce toate cele 14 pile vor fi gata, se va incepe montarea grinzilor (care sunt deja fabricate de Bechtel in urma cu multi ani si sunt depozitate chiar in santier)", noteaza Asociatia Pro Infrastructura.

"Canalul va fi inchis aproximativ 6 luni de zile. Asadar, daca nu o sa avem surprize neplacute (birocratice sau tehnice), acest proiect va fi gata in luna septembrie 2018", mai scrie ONG-ul.


Lotul Gilau - Nadaselu - cu rosu pe harta. Cu negru este tronsonul Gilau - Campia Turzii:
Imagine

---

Lotul Gilau - Nadaselu se opreste brusc inainte de viaduct:

Imagine
9784 de afisari


Ce stire!
Nickson [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 8:33
+1/1
Tocmai 766 de metri de pod devin sibiect de stiri la nivel national in conditiile cand chinezii si-au manifestat disonibilitatea de a ne construi cate 2000 (doua mii) de km de autostrada pe an.
Nu inteleg de ce psd nu a acceptat oferta chinezilor. Ar fi fost o ocazie fericita de a construi autostrada nationala lacul Belina - Paris.
Corect!
un domn [utilizator], Miercuri, 14 februarie 2018, 11:11
+1/1
Mai mult chinezii au rezolvat o lucrare la calea ferata in cateva ceasuri...
https://m.digi24.ro/stiri/externe/cale-ferata-construita-efectiv-peste-noapte-chinezilor-le-a-luat-9-ore-pentru-a-finaliza-proiectul-867114
Am scris aici pe Hotnews ca NUMAI folosind detinutii de drept comun am putea termina 1000 km noi de autostrada in max 18 luni, fiecare detinut sa semneze un acord in acest sens care le ar aduce reducerea perioadei de detentie cu 50% sa spunem...
inca 1 comentariu comenteaza