Coreea de Nord: Amenintarile Statelor Unite fac ca razboiul sa fie imposibil de evitat. China solicita linistirea tensiunilor - Hotnews Mobile
1 € 4,6662 1 USD 0,7611miercuri 21 nov 2018

Coreea de Nord: Amenintarile Statelor Unite fac ca razboiul sa fie imposibil de evitat. China solicita linistirea tensiunilor

de Ioana Birsan Joi, 7 decembrie 2017, 23:20
- a A+
Imagine
Doua bombardiere americane B-1B au fost lansate marti deasupra Coreei de Sud, in cadrul unor exercitii militare, iar Coreea de Nord averizeaza ca exercitiile si amenintarile SUA au facut ca razboiul fie imposibil de evitat, potrivit Reuters .Exercitiile anuale "Vigilant Ace" ale Statelor Unite si ale Coreei de Nord implica 230 de avioane, incluzand si unele dintre cele mai avansate nave de razboi ale SUA. Aceste exercitii militare se petrec la o saptamana dupa ce Coreea de Nord a testat una dintre cele mai puternice rachete balistice intercontinentale.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord a acuzat SUA, spunand ca aceste exercitii fac ca razboiul sa fie inevitabil- "Nu ne dorim un razboi, dar nu ne vom ascunde de el".

China, vecinul Coreei de Nord, sustine ca razboiul nu este o solutie si solicita linistirea situatiei.

Ministrul de externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a afirmat ca Coreea de Nord vrea sa discute direct cu Statele Unite pentru a obtine garantia securitatii ei, un lucru pe care Moscova era gata sa-l faciliteze. Astfel, Lavrov i-a transmis mai departe secretarului american Rex Tillerson, in cadrul unei conferinte la Viena, dorinta lui Pyongyang.

Washington a sustinut ca este deschisa unei discutii atata timp cat Coreea de Nord demonstreaza ca va renunta la armamentul nuclear. SUA lucreaza sa convinga China, Rusia si alte natiuni sa puna presiune asupra Coreei de Nord sa renunte la arme.

Aceste tensiuni ridicate coincid cu vizita lui Jeffrey Feltman, un diplomat al SUA, si cel mai inalt oficial al Statelor Unite care a vizitat Coreea de Nord din 2012.
3272 de afisari


Ucraina, un exemplu similar
CezarN [utilizator], Vineri, 8 decembrie 2017, 8:21
+2/4
Cand s-a spart URSS si s-a impartit zestrea militara ntre fostele republici sovietice, Ucrainei i-a revenit si o parte din arsenalul nuclear al URSS.
La presiunile Rusiei, SUA si Europei Ucraina a renuntat la arsenalul sau nuclear, dandu-i-se si asigurari informale de securitate.
La distanta de cativa ani, zeci de ani, Rusia ataca Ucraina si-i ia Crimeea, Credeti ca, daca Ucraina ar fi avut rachete nucleare, Rusia si-ar fi permis agresiunea?
Declaratia nord-coreenilor e
Rahan5 [utilizator], Vineri, 8 decembrie 2017, 10:56
+2/2
declaratie razboinica ? Aiurea. Ei spun ca sansa de razboi e mare. Se vede aici ca ataca ei ?.
Ei fac aluzia ca Trump prin actiunile si manevrele militare etc. va ajunge sa atace si Koreea de Nord.
Nu l-au facut inainte,,batran nebun" ? Eu zic ca declaratia lor de acum, este in strinsa corelare cu insulta respectiva.
Sa nu uitam ca la capitolul insulte, Trump a inceput primul. Mai grav, prin declaratia de genul: -- Voi distruge complet Korea de Nord--- a taiat orice cale de dialog diplomatic.
O asemenea declaratie, echivaleaza cu o insulta in sine asupra statului nord korean
inca 6 comentarii comenteaza