Ordonanta "revolutiei fiscale", amanata in Parlament/ Cum vrea PNL sa fie modificata OUG 79 - Hotnews Mobile
1 € 4,6670 1 USD 4,0662miercuri 24 oct 2018

Ordonanta "revolutiei fiscale", amanata in Parlament/ Cum vrea PNL sa fie modificata OUG 79

de Iulia Rosca Marţi, 14 noiembrie 2017, 15:44
- a A+
Imagine
Comisia economica din Senat a amanat, pentru o saptamana, dezbaterea ordonantei de urgenta 79/2017 de modificare a Codului Fiscal - "revolutia fiscala", desi conducerea Senatului a decis luni ca aceasta sa fie dezbatuta in procedura de urgenta si a dat termen pana astazi, 14 noiembrie, acestei comisii sa dea aviz, si pana miercuri, 15 noiembrie, comisiei de buget conduse de Eugen Teodorovici pentru raport. Senatorul PNL Daniel Zamfir, presedintele comisiei, a depus si doua amendamente la textul ordonantei.Liberalii vor astfel ca impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional si ca prevederile ordonantei sa fie aplicate la 6 luni de la adoptare.

Zamfir a sustinut acest lucru si in cadrul sedintei comisiei, invocand legea responsabilitatii fiscale.

Toti membrii comisiei au fost de acord cu amanarea discutiilor, inclusiv cei de la PSD. Procedural, o comisie raportoare nu poate da un raport inainte ca initiativa legislativa sa nu primeasca avizele de la comisiile avizatoare.

Comisia de buget si finante, condusa de fostul ministru de Finante Eugen Teodorivici (PSD), va da la randul sau un raport pe aceasta ordonanta saptamana viitoare. Raportul este necesar pentru ca legea de adoptare a OUG sa fie votata in plenul Senatului, prima camera sesizata.

Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial vineri , 10 noiembrie, in jurul orei 18.00, moment din care a intrat in vigoare. Prevederile se aplica de la inceputul anului viitor.

Vezi aici parcursul legislativ
Citeste aici textul Ordonantei de Urgenta
4352 de afisari


si ce amenfdament a mai dat zamfir?
moka [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 15:49
+5/7
ca bancile n-au voie sa aiba profit si daca totusi au, sa li se confiste?
Amendamentul asta i l-a transmis pe telefon
Susufler0 [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 17:06
+2/2
Piperea, dupa cei-a predat demisia lui Tudose !

PS. Acuma, pt posteritate, trebuie spus ca initial Piperea i-a dat lui Tudose foaia cu amendamentul si lui Zamfir foaia cu demisia, astfel incat toate gandurile de a-l mentine pe Piperea in post, ca sa-i faca sange rau lui Livache, au disparut la secunda !
comenteaza