Marca.com despre Simona Halep: "Primeste zece saptamani bonus ca numarul 1 mondial pentru ca nu sunt competitii" - Hotnews Mobile
1 € 4,6670 1 USD 4,0662miercuri 24 oct 2018

Marca.com despre Simona Halep: "Primeste zece saptamani bonus ca numarul 1 mondial pentru ca nu sunt competitii"

de A.I. Marţi, 14 noiembrie 2017, 14:52
- a A+
Imagine
Marca a scris, marti, ca Simona Halep si-a aparat numai trei saptamani locul I WTA si ca, in calitate de lider la finalul anului, primeste alte zece saptamani ca bonus, pentru ca nu mai exista competitii pana la inceputul sezonului 2018. Insa publicatia spaniola ajunge la concluzia ca Halep merita sa stea pe locul I WTA cel putin 13 saptamani, conform News.ro.Cu 13 saptamani pe locul I WTA, Halep le va intrece ca longevitate in aceasta pozitie pe lista istorica de numai 25 de jucatoare, pe Evonne Goolagong, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Venus Williams, Ana Ivanovic si Arantxa Sanchez Vicario.

Publicatia citata precizeaza ca in trecut nu era la fel, deoarece Turneul Campioanelor se disputa la final de noiembrie si saptamanile "bonus" erau mai putine.

Insa Marca ajunge la concluzia ca Halep merita cele zece saptamani ca o compensatie pentru cele trei sanse ratate in 2017 de a ajunge pe prima pozitie WTA, in finala de la Roland Garros, in sferturile de la Wimbeldon si in finala de la Cincinnati, dar si pentru parcursul constant bun din acest an.

"Evident, aceasta compensatie nu este responsabilitatea Simonei Halep, dar pare sa fie o compensare <adecvata> pentru cele trei ocazii de a ajunge la conducerea ierarhiei, ratate pe teren la meciul decisiv. Desi a ratat cele trei ocazii, Halep va fi considerata numarul 1 in 2017 deoarece a ocupat aceasta pozitie la finalul sezonului. La urma urmelor, aceasta clasificare premiaza regularitatea, iar ea a fost cea mai constanta dintre liderele din acest an",a conchis publicatia spaniola.

Simona Halep a urcat pentru prima data pe locul I WTA la 9 octombrie, dupa finala jucata la China Open. Romanca este a 25-a jucatoare lider WTA si a treisprezecea care reuseste sa ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, in 1975.
4327 de afisari


chiar crezi ca..
AdriEu [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 15:58
+4/4
jucatorii is permit sa aiba cheltuieli de dragul a 40 de puncte la final de an?? Tenisul nu este doar o goana dupa puncte dar si o afacere care facuta prost are impact negativ asupra performantelor jucatorului.
...
tirolez [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 17:06
+4/4
Muguruza e top 10, nu are voie sa joace ITF-uri. Si la internationale(cum e Bucurestiul) au limitat accesul, doar 2 pe an. In ideea sa aiba si alte jucatoare sanse la puncte si bani.
Ceea ce va face interesant anul 2018 pentru jucatoare ca Svitolina care au multe puncte la turnee international.
inca 8 comentarii comenteaza