Gabriel ​Biris: In 23 de ani de activitate, nu-mi amintesc de un an mai rau pentru fiscalitate decat 2017 - Hotnews Mobile
1 € 4,6670 1 USD 4,0662miercuri 24 oct 2018

Gabriel ​Biris: In 23 de ani de activitate, nu-mi amintesc de un an mai rau pentru fiscalitate decat 2017

de DP Marţi, 14 noiembrie 2017, 11:11
- a A+
Imagine
"In ultimii doi ani, Codul Fiscal a fost modificat prin nenumarate Ordonante, legi care aproba Ordonantele, Ordine de ministru sau Ordine ale Presedintelui ANAF. Avem nu doar modificari, ci si modificari ale modificarilor. Cred ca ar trebui sa ne linistim putin la cap cu schimbarile", a spus marti Gabriel Biris, consultant fiscal si fost secretar de stat in Finante, la o conferinta organizata de cursdeguvernare.ro.  "In 23 de ani de activitate, nu-mi amintesc de un an mai rau pentru fiscalitate decat 2017. Iar aceasta modificare recenta, cu mutatul contributiilor, genereaza intocmirea a 5 milioane de acte aditionale la CIM. Si, presupunand ca faci acele acte aditionale anul asta si cresti brutul cu 20%, ce te faci daca la finele anului te trezesti ca se abroga Oronanta?", se mai intreba, retoric, Biris."Toate aceste modificari sunt modificari de substanta care genereaza costuri imense de implementare. Sa ne fereasca Dumnezeu ca OUG 23 sa intre in vigoare asa cum e!, a mai adaugat Biris.

Potrivit unei documentari proprii, in 2017 au existat pana in 14 noiembrie, 110 modificari (OUG, legi care aproba OUG,OMFP, OPANAF), iar anul trecut numarul modificarilor a fost de 157 . Adunate, in ultimii doi ani au fost asadar in numar de 267.
3336 de afisari


Biris ar trebui sa isi aleaga cuvintele atent
t4v1 [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 11:25
+5/5
Ca secretar de stat in Guvernul Ciolos a avut si el initiativa mutarii contributiilor, motiv pentru care a si parasit Ministerul Finantelor. Procentele/calculele lui insa tin minte ca erau corecte si nu afectau nici un ban.
sa vorbim discutii
codrean [utilizator], Marţi, 14 noiembrie 2017, 13:26
+4/4
Imi mai amintesc de unul, foarte activ si incisiv in presa, atotstiutor, unul Serbanescu, pe care regretatul Radu Vasile l-a facut ministru in guvernul sau dandu-i astfel ocazia sa indrepte lucrurile. A urmat un fassss si numitul Serbanescu a disparut vre-o zece ani din peisaj (vad ca s-a reactivat in ultimul timp la niste posturi tv KK).
Dl Biris a avut si Dumnealui ocazia sa faca ceva. N-a reusit ? Macar sa taca si dansul niste ani ...
inca 5 comentarii comenteaza