Carles Puigdemont: Catalonia nu poate accepta controlul "ilegal" al Madridului / Liderul separatist cere convocarea Parlamentul regional pentru a decide un raspuns - Hotnews Mobile
1 € 4,6669 1 USD 4,0761sâmbătă 20 oct 2018

Carles Puigdemont: Catalonia nu poate accepta controlul "ilegal" al Madridului / Liderul separatist cere convocarea Parlamentul regional pentru a decide un raspuns

de V.M. Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 23:35
- a A+
Imagine
Cetatenii Cataloniei nu pot accepta masurile "ilegale" luate de guvernul spaniol pentru a conduce regiunea direct de la Madrid, a declarat sambata seara liderul catalan Carles Puigdemont, facand apel la Parlamentul regional sa actioneze impotriva acestor masuri, transmite Reuters.Puigdemont a afirmat ca decizia prim-ministrului spaniol Mariano Rajoy de a destitui guvernul regional si de a forta organizarea de noi alegeri, este "cel mai grav atac impotriva institutiilor si a cetatenilor din Catalonia de dupa dictatura militara a lui Francisco Franco".

"Cer Parlamentului sa convoace o sesiune plenara in cursul careia noi, reprezentantii suveranitatii cetatenilor, vom putea decide cu privire la aceasta incercare de a lichida guvernul nostru si democratia noastra si sa actionam in consecinta", a spus Puigdemont intr-un discurs televizat.

Guvernul de la Madrid a decis sambata, intr-o sedinta extraordinara, activarea articolului 155 din Constitutia Spaniei, care permite suspendarea autonomiei Cataloniei. Premierul spaniol Mariano Rajoy a anuntat la finalul sedintei executivului ca atributiile administratiei catalane vor fi transferate guvernului de la Madrid. Parlamentul catalan ar urma sa fie dizolvat, iar in urmatoarele 6 luni ar urma sa fie organizate alegeri regionale in Catalonia, a declarat Rajoy.
3799 de afisari


Oarr ce are in cap asta, sarmale?
Klaus_ [utilizator], Duminică, 22 octombrie 2017, 2:53
+22/36
Puigdemont asta s-a gandit oare ca in momentul in care Catalunia isi declara independenta se vor intampla niste lucruri care vor lovi puternic in prostovanii care il sustin: Catalunia nu va mai fi in UE si nici in Schengen, asa ca vor merge la Paris, Madrid sau Roma cu pasaportul, dupa ce obtin viza. Super portul din Barcelona nu va mai fi o poarta de intrare spre occident pentru ca nu va mai fi in UE. Vor trebui sa-si tipareasca o moneda proprie, pesos sau altceva. Moneda asta se va devaloriza in fiecare zi, asa cum se vor devaloriza si veniturile si proprietatile catslanilor. Insa ratele vor ramane aceleasi, doar cs in euro. Firmele mari si bancile deja au inceput sa plece spre alte zone din Spania. Atunci cand isi vor da seama ca banii lor nu vor mai vslira nimic si ca vor putea cumpara doar ceea ce produc ei, o sa intre toti in depresie. Dar va fi prea tarziu.
nu se baga nimeni
virgil popisteanu [utilizator], Duminică, 22 octombrie 2017, 9:28
+17/23
Catalonia nu e kosovo...
O sa il calce in picioare Rajoy pe separatist si toata lumea o sa priveasca in partea cealalta. Oare e orb... nu a vazut ca puterile europene nu s-au bagat (in cel mai bun caz au zis diplomatic ca spalati-va rufele in familie).
SUA nu o sa se bage nici atat, aliatul lor strategic e Spania nu Catalunia (ca nu au baza navala la Barcelona ci la Rota). Iar asiaticii au problemele lor cu "rocket-man".
Singurii pe care ii intereseaza sunt rusii, care bineinteles ca sunt interesati de divide et impera, mai ales daca vine fara sa fi facut ei ceva in sensul asta
inca 41 de comentarii comenteaza