PROFIL Cine este Marius Nica, propus ministru al Fondurilor Europene: consilier al premierilor Tudose si Grindeanu, fost ministru in guvernul Ponta, fost ofiter MApN scolit la Academia SRI - Hotnews Mobile
1 € 4,6589 1 USD 4,0064luni 16 iul 2018

PROFIL Cine este Marius Nica, propus ministru al Fondurilor Europene: consilier al premierilor Tudose si Grindeanu, fost ministru in guvernul Ponta, fost ofiter MApN scolit la Academia SRI

de Victor Cozmei Vineri, 13 octombrie 2017, 15:11
- a A+
Imagine
Marius Nica, propus pentru functia de Ministru delegat al Fondurilor europene este in prezent consilier de stat al premierului Tudose. Marius Nica a mai fost si consilier de stat pentru fostul premier Sorin Grindeanu si a ocupat si functia de ministru al Fondurilor Europene in guvernul Ponta in perioada martie - noiembrie 2015. A absolvit  Academia de Informatii, a lucrat in MApN si a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, in calitate de secretar general, la Ministerul Mediului si la Ministerul Muncii.Nica, o prezenta publica extrem de discreta, a absolvit Academia Nationala de Informatii a SRI in 2003. El a lucrat apoi in Ministerul Apararii, ocupandu-se de prelucrare, analiza si sinteza a informatiilor, a fost manager pentru recrutarea de personal si responsabil cu managementul de risc.

Ulterior, a devenit consilier al Rovanei Plumb cand aceasta era europarlamentar. A venit apoi cu Plumb la Ministerul Mediului si Ministerul Muncii, fiind secretar general (inalt functionar public).

In perioada iulie 2003-februarie 2008, Marius Nica a fost ofiter in cadrul MApN. Conform CV-ului sau oficial, la Armata, el a avut o serie de reponsabilitati: "prelucrare, analiza si sinteza informatii: "manager recrutare personal in vederea incadrarii in M.Ap.N", management risc (incidente de securitate)".

Marius Nica a absolvit Academia Nationala de Informatii, a SRI, in anul 2003, fiind licentiat in Jurnalism, Comunicare, Psiho - Sociologie Comportamentala.

Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" este institutia de invatamant superior din Serviciul Roman de Informatii care pregateste ofiteri operativi, ofiteri analisti si experti in domeniul informatiilor de securitate - se arata pe site-ul SRI.

De altfel, sotia ministrului propus al Fondurilor Europene, Sorina, lucreaza in cadrul Unitatii Militare 472 Bucuresti, a SRI.

Marius Nica a mai facut un masterat la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), precum si un MBA la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Viitorul ministru al Fondurilor UE a fost numit in anul 2013 in functia de presedinte al Consiliului de administratie al Loteriei Romane, companie nationala detinuta de Ministerul Finantelor. El a fost si administrator al firmei SC Holding Group Trading SRL, in perioada mai 2011-mai 2012.

Nica vorbeste bine franceza, engleza si germana, se mai arata in CV-ul sau.

5090 de afisari


Haha, alt baiat de trupa.
clint [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 15:20
+7/7
Acum securistii conduc pe fata Romania, se bat intre ei si controleaza presa. Halal sa ne fie !
Doar
rutger [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 15:54
+4/4
nu vrei sa puna un neofit ?? Ca-nainte de '89, doar blueeyesboys of secu pot si stiu ce-i aia valuta caci ochiu'dracului e numai la plebe !
inca 2 comentarii comenteaza