Ar putea fi exclusa Geografia din noua programa de liceu? Peste 5.000 de profesori cer sa nu se schimbe nimic. Ministerul Educatiei infirma - Hotnews Mobile
1 € 4,6519 1 USD 3,9743joi 20 sep 2018

Ar putea fi exclusa Geografia din noua programa de liceu? Peste 5.000 de profesori cer sa nu se schimbe nimic. Ministerul Educatiei infirma

de Red. Stiri Vineri, 13 octombrie 2017, 14:20
- a A+
Imagine
Geografia ar urma sa dispara din noua programa scolara pentru liceu la  filiera tehnologica, iar la filiera teoretica, doar elevii claselor a IX-a si a X-a de la profilul real vor mai avea in orar materia, aceasta urmand sa dispara si de la probele de Bac, relateaza site-ul  portalinvatamant.ro , citand surse neoficiale. In acest context, pe 5 octombrie, Societatea de Geografie din Romania a promovat un  memoriu  privind sustinerea Geografiei in planul-cadru din invatamantul liceal, document sustinut de peste 5.000 de profesori.
UPDATE Ora 16.52: Ministerul Educatiei respinge categoric informatiile. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Ariana Bucur, a declarat pentru HotNews.ro ca "nici vorba de asa ceva, nu s-a discutat despre scoaterea niciunei materii din programa. Intr-adevar, s-au constituit grupurile de lucru, dar nu s-au discutat astfel de aspecte. Nu stiu de unde ar fi putut porni astfel de zvonuri".

Desi inca nu a aparut inca proiectul noii programe scolare pentru liceu si abia se incepe demersul pentru programa scolara de clasa a VI-a, Geografia ar urma sa fie eliminata total din orarul liceenilor de la colegiile tehnice, filiera tehnologica, iar la filiera teoretica, la clasele de real, aceasta ar urma sa figureze doar in clasele a IX-a si a X-a.  

Mentionam ca nici ministrul Educatiei, Liviu Pop, nici secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Ariana Bucur, nu au raspuns apelurilor HotNews pentru confirmare pana la ora publicarii articolului.

Clar este, insa, ca peste 5.000 de profesori si-au adunat fortele intr-un memoriu in care il roaga pe ministrul Educatiei "sa sprijine cuprinderea Geografiei ca disciplina obligatorie de studiu la toate filierele din invatamantul liceal, atat la ciclul inferior, cat si la ciclul superior al liceului, precum si ca proba scrisa, la alegere, la examenul de bacalaureat, pentru toate filierele, profilurile si specializarile".


"Propunem ca bugetul de timp alocat Geografiei in trunchiul comun sa fie de: 1 ora pe saptamana la toate filierele, profilurile, specializarile/calificarile profesionale si 2 ore/saptamana pentru ciclul superior al liceului, clasa aXII-a, la specializarile stiinte sociale si filologie, din cadrul filierelor teoretice, profilul umanist, la specializarea stiinte ale naturii, din cadrul filierei teoretice, profilul real, la specializarile/calificarile profesionale din cadrul filierei tehnologice pentru profilurile servicii, resurse naturale si protectia mediului si la toate profilurile de la filiera vocationala", arata Memoriumul, semnat de academicianul Dan Balteanu, presedinte al Comitetului National de Geografie, prof.dr. Steluta Dan, vicepresedinte al Societatii de Geografie din Romania, si dr. Constantin Diaconescu, secretar general al Societatii.
2991 de afisari


reforma Genunche
bogdan1477 [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 14:34
+16/16
Io zic sa dispara toate materiile neimportante si sa ramaa doar sportul si dirigentia. Ce tot atita studiu irelevant?

Ridem noi, dar asta in 6 luni distruge si ce-a mai ramas din invatamant.
Stupid!
indrea [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 14:36
+15/15
Poate n-o să mai trăiască pe Pământ generaţiile viitoare, mai ştii!?
inca 7 comentarii comenteaza