Sefa medicilor britanici: Daca nu luam masuri acum, vom ajunge la apocalipsa post-antibiotice. Va fi sfarsitul medicinei moderne - Hotnews Mobile
1 € 4,6559 1 USD 3,9517sâmbătă 22 sep 2018

Sefa medicilor britanici: Daca nu luam masuri acum, vom ajunge la apocalipsa post-antibiotice. Va fi sfarsitul medicinei moderne

de G.S. Vineri, 13 octombrie 2017, 13:25
- a A+
Imagine
Sefa medicilor britanici a avertizat din nou in privinta "apocalipsei post-antibiotice" si a facut apel la liderii lumii sa ia masuri contra rezistentei la antibiotice, noteaza GuardianSally Davies a spus ca daca antibioticele isi pierd eficienta, acest lucru inseamna “sfarsitul medicinei moderne". Fara medicamentele folosite in interventii medicale obisnuite - precum cezariene, tratarea cancerului sau inlocuiri de sold - ar fi incredibil de riscante, iar transplanturile ar deveni istorie. 

“Chiar ne indreptam - daca nu luam masuri de acum - catre o ingrozitoare apocalipsa post antibiotice. Nu vreau sa le spun copiilor mei ca nu am facut tot ce pot pentru a-i proteja, pe ei si pe copiii lor", a declarat ea. 

Expertii din domeniul medicinei au avertizat anterior ca rezistenta la medicamente anti-microbiene ar putea deveni o amenintare la adresa omenirii mai mare decat cancerul. 

In fiecare an, circa 700.000 de oameni mor din cauza infectiilor rezistente la medicamente.
3068 de afisari


.
Turmentescu [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 15:02
+6/6
Problema e ca de multe ori antibioticele sunt folosite abuziv si fara consult de specialitate. Cel putin la romani am remarcat asta. Durere de dinti? Antibiotice. Raceala? Antibiotice. Mana sus cine nu are acasa niste antibiotice "ca nu se stie cand ai nevoie"™.
In UK nu poti lua antibiotice fara reteta de la medic, ar trebui sa fie la fel si in Romania,
O problema complexa.
Marionette [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 14:53
+1/1
Daca pana acum cativa ani luai antibiotice ca bomboanele din farmacii, de un an observ o indarjire tot mai indaratnica a farmacistilor sa ceara retete pentru antibiotice.
Chiar daca ei cer retete si nu le dau altfel, eu merg la doctor si-i spun sa-mi dea si mie antibioticul X ca nu-mi da la farmacie si doctorul scrie imediat o reteta. Asadar problema se muta dintr-un sector in altul , rezultatul si consumul este acelasi. Ba chiar eu am cerut doctorului reteta pentru oxacilina ca ma durea maseaua si doctorul mi-a dat ceva mai puternic, augmentin, eu nestiind de acesta.
Dar sa zicem ca nu mai dau farmacistii si nici medicii de familie, decat in urma unei analize care sa arate microbul cu care esti infectat si antibioticul care lucreaza la acel microb. Problema se va muta la specialisti. Si sa zicem ca functioneaza, pana ajung la specialisti bolnavii se vor curata fie de boala fie de viata.
Problema ramane la alimentele tratate cu antibiotice. Supermicrobii se selecteaza si de la faptul ca toate planeta este expusa masiv la antibiotice.
In final, antibioticele nu raman aceleasi si nu apar altele noi pentru ca lumea consuma din ele, ci pentru ca NU CONSUMA. E foarte scump sa faci unul si iei 5 zile , iti trece si nu mai iei 10 ani! Asa, un produs folosit continuu aduce mult mai mult profit.
inca 3 comentarii comenteaza