Directoarea IT din ANAF acuzata ca a luat mita 1 mil. euro i-a dat o parte din Bani lui Vasile Blaga - motivare instanta - Hotnews Mobile
1 € 4,6559 1 USD 3,9743duminică 23 sep 2018

Directoarea IT din ANAF acuzata ca a luat mita 1 mil. euro i-a dat o parte din Bani lui Vasile Blaga - motivare instanta

de G.S. Vineri, 13 octombrie 2017, 12:25
- a A+
O parte din mita de aproximativ un milion de euro pe care a primit-o directoarea directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, ajungea la Vasile Blaga, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Ploiesti, care a dispus plasarea inculpatei in arest la domiciliu, transmite AgerpresPotrivit documentului, reprezentantul Ministerului Public a aratat in instanta ca inculpata era prevazatoare, suspicionand faptul ca ar putea fi inregistrata, ea consemnand pe bilete de hartie numele Blaga si o suma de bani. 

"De asemenea, s-a pus intrebarea unde sunt banii ce reprezinta obiectul mitei, intrebare la care s-a raspuns la fila 6 din referatul cu propunere de arestare preventiva: 'asa cum rezulta din procesul verbal de redare a discutiei purtate in mediu ambiental intocmit in data de 26.09.2017 si din cel de fixare a unor imagini corespunzatoare convorbirilor consemnate in cuprinsul acesteia, desi inculpata era prevazatoare si evita sa se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspicionand ca este inregistrata fara sa isi imagineze ca este chiar filmata, consemneaza pe bilete de hartie numele Blaga si suma de 500.000, intrebandu-l pe martor: pai nu ai fost atent? in momentul in care acesta se arata nedumerit cu privire la destinatia finala a banilor'", se arata in motivarea instantei. 

Surse apropiate dosarului au confirmat, vineri, pentru Agerpres, ca in mentiunea de pe acel bilet de hartie se facea referire la Vasile Blaga, la care ar fi ajuns o parte din mita. 

Conform datelor din motivare, Blaga nu are nicio calitate in acest dosar. 

Procurorii arata in ordonanta de retinere ca in anul 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Ancuta Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente. 

Din suma ceruta, Ancuta Anda Macovei ar fi primit, in perioada 2010 - 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare, precizeaza DNA.
2212 afisari


Da, dar Blaga nu stia de unde-s banii...
Johanis [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 12:38
+5/7
el a primit 500.000 de euroi doar ca o imprumutase mai demult pe inculpata sa-si cumpere niste cercei.
Si acum, femeia i-a returnat datoria!

100 de puscarii nu ajung pentru politicienii infractori!
Sunteti rautaciosi
Ozmo [utilizator], Vineri, 13 octombrie 2017, 20:17
+1/1
Ca a luat si femeia 1 mil euroi! Stiti cum sunt femeile: cheltuieli mari ptr haine, farduri, etc !!!!

Railor !!!!
comenteaza