Cum supravietuiesc pestisorii aurii in ape inghetate - Hotnews Mobile
1 € 4,6589 1 USD 4,0064luni 16 iul 2018

Cum supravietuiesc pestisorii aurii in ape inghetate

de Antonia Jeflea Duminică, 13 august 2017, 16:35
- a A+
Imagine
Pestisorii aurii supravietuiesc in ape inghetate "imbatandu-se", potrivit unui nou studiu, noteaza Mirror .Cunoscutele animale de casa produc acid lactic inotand din greu cand lacurile ingheta, acid pe care il metabolizeaza in etanol - alcool pur. 

Etanolul ii ajuta sa supravietuiasca ierni lungi si aspre, in ape lipsite de oxigen. Biologul Dr. Michael Berenbrink, de la Universitatea din Liverpool, a declarat urmatoarele lucruri: "Sunt capabili sa reziste unor cantitati mari de alcool. Este fantastic".

Acidul lactic este un produs secundar care apare in momentul in care muschii utilizeaza carbohidrati pentru a crea energie. Pestisorii aurii si carasul, care sunt inruditi, sunt singurii care transforma acidul lactic in etanol.

Conducatoarea studiului, Cathrine Elisabeth Fagernes, doctor la Universitatea din Oslo: "Etanolul ii permite carasului sa fie singurul peste care supravietuieste in medii ostile. Nu e de mirare ca pestisorul auriu, varul lui, este unul dintre cele mai vioaie animale de companie".
644 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza