1 € 4,6595 1 USD 3,7306duminic─â 18 feb 2018
Versiune
Mobile

HBO a propus 250.000 de dolari hackerilor care au furat saptamana aceasta mai multe documente, dar si scenariul unui episod din Game of Thrones

de N.O. Vineri, 11 august 2017, 21:04
- a A+
Canalul american HBO, victima unui atac informatic de mare amploare, a oferit 250.000 de dolari hackerilor care au furat documente confidentiale, inclusiv scenarii inedite din seria "Game of Thrones", relateaza AFP.



Potrivit Variety, HBO le ofera hackerilor un bug bounty (programe care ii recompenseaza pe cei ce gasesc vulnerabilitati de software), o practica relativ comuna in companiile mari unde hackerii descopera vulnerabilitati in sistemele lor de securitate IT.

Aceasta oferta nu pare totusi  sa ii convinga pe hackeri convins, care au cerut o recompensa de mai multe milioane de dolari si ameninta sa divulge mai multe documente si sir de date.

Hackerii au intrat in posesia a 1,5 terabiti de date si au spus au intrat in posesia mai multe video-uri, scenarii, documente cu informatii sensibile cu caracter personal, poytivit unui filmulet semnat "M.Smith" care a circulat pe internet saptamana aceasta.

Conform acestui film, hackerii cer "salariul pe sase luni" sau mai mult de 6 milioane de euro.
999 de afisari


biti sau bytes?
lukuss [utilizator], Vineri, 11 august 2017, 21:57
+5/5
.
Niste hoti cinstiti
DE:AD:BE:EF:CA:FE [utilizator], Vineri, 11 august 2017, 21:34
+4/4
Care dupa ce vor primi cele n milioane vor semna un NDA pe care il vor si respecta. Ce mai, sunt niste hoti carora le poti da si cheile de la casa ca nu vor pune mana pe nimic.

In cazul furtului de date se recomanda sa NU faci plata intrucat oricum cei care au datele le vor face publice sau vor cere mai mult si mai mult iar la final tot le vor face publice. Ce castiga facandu-le publice? Razbunare dulce razbunare.
inca 2 comentarii comenteaza