Prahova: Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae, achitat in dosarul de trafic de influenta - Hotnews Mobile
1 € 4,6686 1 USD 4,0026sâmbătă 23 iun 2018

Prahova: Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae, achitat in dosarul de trafic de influenta

de I.B. Luni, 19 iunie 2017, 22:22
- a A+
Fostul vicepresedinte ANAF Romeo-Florin Nicolae a fost achitat, luni, de Tribunalul Prahova in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, decizia nefiind definitiva, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii l-au achitat pe Romeo-Florin Nicolae pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, fapta din luna iulie 2010.Decizia poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare, arata sursa citata.

La data de 27 noiembrie 2015, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe fostul vicepresedinte ANAF si fost director general al Directiei Generala Antifrauda Fiscala Romeo-Florin Nicolae pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA emis la acel moment, inculpatul este acuzat ca, in calitate de consilier superior in ANAF-Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in iulie 2010, a pretins si primit de la un denuntator, reprezentant al unei societati, echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul institutiei pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de firma omului de afaceri impotriva unei decizii de impunere.

DNA precizeaza ca decizia de impunere respectiva, privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de peste 13 milioane lei, fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

"Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF ￯ Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatiilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei", sustin procurorii.

717 afisari


Niciun comentariu
comenteaza