Inca doua concesii facute UDMR de PSD si ALDE: Ziua maghiarilor pe 15 martie si rediscutarea unei legi a minoritatilor - Hotnews Mobile
1 € 4,6663 1 USD 4,0420marţi 19 iun 2018

Inca doua concesii facute UDMR de PSD si ALDE: Ziua maghiarilor pe 15 martie si rediscutarea unei legi a minoritatilor

de I.R. Luni, 19 iunie 2017, 17:28
- a A+
UDMR a mai primit doua concesii in negocierile cu PSD si ALDE de luni. Astfel, comisiile de administraţie publică şi pentru drepturile omului din Senat au dat luni raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România si va fi cel mai probabil votat de plenul Senatului marti.De asemenea, potrivit unor surse politice, s-a decis si rediscutarea unei legi mai vechi pentru statutul minoritatilor.

Potrivit News.ro, raportul comun al celor două comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abţineri. Senatul este prima camera, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Parlamentarii UDMR au depus, chiar pe 15 martie, un proiect de lege privind declararea zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, drept sărbătoare oficială a comunităţii maghiare din România. Maghiarii care doresc să participe la manifestări ar urma să aibă zi nelucrătoare, iar evenimentele organizate în localităţile cu populaţie maghiară să fie finanţate din bugetele locale.

"Ziua de 15 martie este, pentru maghiarii din România, un simbol al drepturilor şi libertăţilor comunităţii. Tocmai din acest motiv ne dorim ca statul român să recunoască prin lege această zi ca sărbătoare oficială a comunităţii maghiare din România", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce reprezentanţii Uniunii au depus proiectul de lege.

Potrivit proiectului de act normativ, semnat de senatorii şi deputaţii UDMR, angajatorii ar urma să acorde o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparţinând comunităţii maghiare, pentru participarea la manifestările dedicate comemorării zilei de 15 martie. De asemenea, reprezentanţii Uniunii solicită ca, în localităţile unde trăiesc persoane aparţinând  comunităţii maghiare, autorităţile administraţiei publice  locale şi  judeţene, instituţiile publice să poată organiza manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie, iar fondurile necesare organizării manifestărilor să poată fi asigurate din bugetele locale ale autorităţilor publice locale şi judeţene şi instituţiilor publice. O altă prevedere cuprinsă în proiectul de lege se referă la faptul că, în această zi, posturile publice de radio şi televiziune să transmită în cadrul unor emisiuni speciale, evenimentele comemorative.

Conform sursei citate, preşedintele UDMR a subliniat că, în anul 2017, sărbătoarea revoluţiei paşoptiste reprezintă pentru maghiarii din România un moment important în lupta pentru drepturile şi libertăţile comunităţii.

"Unde nu există stat de drept, nu există nici libertate. Comunitatea ai cărei lideri sunt înlăturaţi, iar ale cărei şcoli sunt supuse campaniilor de denigrare, nu se poate considera liberă. Acea comunitate care este privată de drepturile sale, mai devreme sau mai târziu ajunge la limita răbdării şi va lupta. La fel trebuie să acţionăm şi noi. Dacă ne lăsăm descurajaţi, ne vor distruge. Trebuie să milităm pentru ţelurile noastre, să ne susţinem reciproc, să ne apărăm drepturile şi libertăţile noastre", a subliniat Kelemen Hunor,
6573 de afisari


///
hmara [utilizator], Luni, 19 iunie 2017, 18:08
+12/12
Olgutzoooooo,
daca erai la PRM in continuare urlai si tipai ca e tradare de tara.
Acum de ce nu tipi?
Zdrente de oameni ce sinteti.
Inconstienti
CristianDragoi [utilizator], Luni, 19 iunie 2017, 17:46
+10/12
Astfel de negocieri ar fi trebuit sa includa reciprocitate pentru comunitatea romaneasca din Ungaria.

Din pacate Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a interzis angajaților Ministerului de Externe - în cea mai mare parte cu rang diplomatic - să participe la acțiunile oficiale organizate de statul român în cinstea zilei de 1 Decembrie in Ungaria:
http://romanialibera.ro/actualitate/international/ziua-nationala-a-romaniei--1-decembrie--produce-scandal-diplomatic-in-ungaria--guvernul-de-la-budapesta-a-interzis-oficialilor-unguri-sa-participe-la-ceremonii-434479

Prostitutie politica la cel mai jos nivel... fara prezervativ...
inca 8 comentarii comenteaza