​De ce nu desfiintam sistemul de invatamant? raspunde Serban Iosifescu pentru Haute Culture - Hotnews Mobile
1 € 4,6228 1 USD 3,9370marţi 22 mai 2018

​De ce nu desfiintam sistemul de invatamant? raspunde Serban Iosifescu pentru Haute Culture

de Eugen Istodor Luni, 12 iunie 2017, 9:11
- a A+
Imagine
Uite situatia. Azi iar este greva in invatamant.   Sau nu este greva.  Oricum, traim in fiecare an acelasi scenariu. Inainte de vacanta, politica joaca pe degete profesorul. Jocurile acelea de-a - iti dam, nu-ti dam salarii mai bune-, de-a - tu contezi mult, de fapt, nu dam niciun ban pe tine-. Acestui motiv, Haute Culture i-a adaugat realitati: este vremea coacherilor, mentorilor, avem internet. Copiii si noi parem ca-nvatam succesul de la lideri informali mai mult decat de la SISTEM. Cu aceasta intrebare am mers la Serban Iosifescu: de ce nu desfiintam sistemul?Expertul in educatie Serban Iosifescu  ne explica:  educatia inseamna sigur slujbe, ai carte, ai parte de un job, o pozitie sociala, dar mai destept de atat, sistemul de invayamant este modalitatea de transmitere a experientei sociale de la o generatie la alta. Societatea noastra a existat cu adevarat in clipa in care a avut memorie sociala, in momentul in care si-a transmis experienta sociala de la o generatie la alta. Ce-ai facut tu bine, in viata ta, transmiti si comunitatii tale.

Accesul la memorie, la experienta sociala a unei natiuni este un drept universal al fiecarui membru al societatii. Or, pana acum nu exista o modalitate de acces la informatie corecta, ierarhizata, procesata, valoroasa, alta decat prin Sistem. VEZI VIDEO Iosifescu:

 

Orice couch, orice mentor pe pamant ar veni nu poate da dreptul acesta fundamental fiecaruia dintre noi. Internetul, considera Iosifescu, este in faza in care nu discerne intre adevar si fake, prin urmare memoria, experienta sunt deturnate de la rostul lor. Prin deductie, absenta sistemului de invatamant, dar si sabotarea lui, reprezinta o lovitura data identitatii culturale, identitatii nationale. Natiunea isi transmite ineficient si insuficient aceasta experienta sociala, isi saboteaza viitorul..

5775 de afisari


romgleza
Ilie de la scularie hot cultur [anonim], Marţi, 13 iunie 2017, 19:33
0/0
Coaching (din engleză: antrenare sau antrenament) este o formă de dezvoltare în care o persoană denumită coach, sprijină o altă persoană care învață sau un client în realizarea unui obiectiv personal sau profesional concret furnizându-i sfaturi, formare și îndrumare.

Couch : divan, sofa etc.
coucher , potato couch : persoana care pierde vremea in fotoliu sau pe sofa la TV.etc...
simplu
I [utilizator], Marţi, 13 iunie 2017, 11:40
-2/2
inainte sa desfiintezi ceva, pune altceva in loc. O sa dispara singur daca ce pui in loc e mai bun.
inca 1 comentariu comenteaza