1 € 4,5987 1 USD 1,0987vineri 22 sep 2017
Versiune
Mobile

Picturi-manifest, expuse in Bucuresti pe 7 septembrie

de Alina Ciobanu Joi, 1 septembrie 2016, 12:50
- a A+
Imagine
O instalatie artistica creata de pictorii Paul Hitter si Eugen Raportoru dedicata lui Nigel Farage, ex-lider UKIP si sustinator al Brexit in Marea Britanie, va fi expusa miercuri, 7 septembrie, la galeria Kube Musette din Bucuresti. Operele de arta fac parte dintr-un manifest politic pornit in urma declaratiei facute de Nigel Farage in 2014, potrivit careia "orice persoana normala ar avea dreptul sa se ingrijoreze daca un grup de romani s-ar muta in vecinatate" .


Viziunea celor doi pictori, Paul Hitter si Eugen Raportoru cu privire la Regatul Unit reflecta un scenariu  construit de opinia publica din UK despre cetatenii romani si est-europeni.

Operele de arta aduc impreuna o instalatie colaborativa de proportii, un testament pictural realizat in stilul expresionismului balcanic.

Cei doi pictori semneaza un manifest politic materializat prin 3 picturi de mari dimensiuni, alaturi de o scrisoare deschisa catre Nigel Farage motivata de afirmatia politica emisa de domnia sa cu privire la situatia imigrantilor romani care locuiesc si muncesc in Marea Britanie:

"Orice persoana cinstita si normala ar avea tot dreptul sa fie ingrijorata daca un grup de romani s-ar muta deodata in vecinatate"
, declara Nigel Farange in mai 2014 la LBC Radio.

Proiectul Nigel's Dream este o instalatie caricaturala care portretizeaza Garzile Regale Britanice in postura unor persoane de etnie roma dintr-o tabara de tigani care-au cotropit curtea Buckingham Palace.

Instalatia artistica Nigel's Dream va fi expusa miercuri, 7 septembrie 2016 la galeria Kube Musette, Calea Victoriei 114, cu eveniment de vernisaj incepand cu orele 19:00.
561 de afisari


actualiza-ti-l pe Farage!
Ari2016 [utilizator], Joi, 1 septembrie 2016, 16:50
0/0
"Instalatii de arta" expirate, daca pictorii nu s-au exprimat la momentul 2014, fiindca sunt in legatura cu un eveniment de scurta durata, de tipul: "genunchi in..c''"!
Intre timp, inclusiv Farage a mai evoluat ca, pana in iunie'16 era impotriva valului de refugiati, regurgitati de Angelica Macrou in toata EU, cu care suntem si noi, romanii de acord. Deci,iata in final,what a wonderful lack of complication, cum ar spune englezul!
comenteaza